Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Változások a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál

Haraszti Gábor | 2021.06.30.

Július 1-jétől átalakul a Pápai Egyesített Labdarúgó Club struktúrája, szakmai vezetése. Körzetközpont-vezetői szerepkörben visszatér a klub élére Nagy Mihály, a korábbi szakmai igazgató, Lengyel Ferenc pedig a versenykorosztályok szakmai vezetője lesz.

Közel 100 klubhoz hasonlóan az elmúlt időszakban több szempontrendszer alapján felmérték a pápai egyesületet, melynek eredményeképpen körzetközponti státuszt kapott. Az auditálás során elkészült pozitív és negatív eredményeket figyelembe véve a vezetőség úgy döntött, változásokra van szükség. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be a klub, melyen jelent volt Grőber Attila, a PELC elnöke, Tóth Péter ügyvezető, a frissen kinevezett új körzetközpont-vezető, Nagy Mihály, Lengyel Ferenc szakmai vezető, Radó Tamás, operatív vezető és Pődör Ákos kiemelt nőiszakág-vezető is.

Grőber Attila, a PELC elnöke elsőként megköszönte Lengyel Ferenc hétéves munkáját, majd rámutatott arra, hogy a szakmai vezetésben három A-licences edző dolgozik a jövőben, amit NB-s klubok is megirigyelhetnének.

– A változtatásokról a PELC elnöksége döntött – mondta az egyesület elnöke. – Célunk, hogy az utánpótlás-nevelést megerősítsük, és olyan helyzetbe kerüljünk a következő években, hogy négy-öt év múlva alkalmasak legyünk a tehetségközpont státusz elnyerésére. Szeretném kiemelni, hogy nemcsak strukturális átalakításban gondolkodunk, hanem szakmai megújulást, a képzésben stabilitást is várunk.

Tóth Péter ügyvezető kiemelte, a megújuláshoz és a későbbi tehetségközpont státuszhoz szükséges anyagi és infrastrukturális háttér biztosított.

– Anyagi forrásaink négy alappilléren nyugszanak: az első és legnagyobb keret a társaságiadó-támogatás, amely a 2021/2022-es évadra rendelkezésünkre áll. A második pillér az önkormányzati támogatás, nagy hálával tartozunk Pápa Város Önkormányzatának, mely ebben a nehéz időszakban is mellettünk állt. A harmadik pillér a produktivitási támogatás, melyből akkor részesül az egyesület, amikor saját nevelésű játékosaink magasabb szintű utánpótlás- vagy felnőttcsapatban mutatkoznak be és kapnak rendszeresen játéklehetőséget. Az utolsó forrást a Magyar Labdarúgó Szövetség által a körzetközpontoknak biztosított támogatás képezi.

Nagy Mihály sikeres kispesti időszakot zárt le a bajnokság végeztével, szerződése lejártával, három esztendő után távozott a Magyar Futball Akadémiáról. A szakvezető az U16-os és az U17-es csapat mestere volt az elmúlt időszakban, együtteseivel három bajnoki címet szerzett. Mint mondta, örömmel fogadta el a felkérést és tért vissza Pápára, ahol 90 százalékban azzal a stábbal dolgozhat, mint 2009 és 2014 között.

– Mivel a körzetközpont státuszt el lehet veszíteni, így az egyik legfontosabb feladatunk, hogy ennek a minősítésnek megfeleljünk. Fontos, hogy a feltárt hiányosságokon úrrá legyünk és a lehető leghamarabb stabilizáljuk a szakmai munkákat, személyi feltételeket. Emlékszem, hogy kilenc évvel ezelőtt Pődör Ákos vezetésével a semmiből kezdtük el a női szakágat felépíteni, mostanra pedig már NB II-es csapata is van a PELC-nek, akadémiákon játszanak a játékosaink. Biztos vagyok abban, hogy ezzel a szerkezetváltással ezt a fiú/férfi vonalon is el tudjuk érni, igaz, ezért nagyon keményen kell dolgozni.

Lengyel Ferenc a változások kapcsán azt mondta, nem titulusban, hanem feladatban gondolkodott, amikor elvállalta a versenykorosztályok irányítását.

– Hét évig nagy büszkeséggel töltöttem be a szakmai igazgatói posztot, most ez megváltozott, de minden tudásommal megpróbálok megfelelni a felém támasztott elvárásoknak. Örülök, hogy a vezetőség úgy döntött, hogy a pápai labdarúgást szeretné egy magasabb szintre fejleszteni, ez jó jövőkép lehet a gyerekek számára.

Pődör Ákos, nőiszakág-vezető az elmúlt egy évet buktatókkal teli időszakként titulálta, mely ennek ellenére bővelkedett sikerekben, hiszen öt versenykorosztályukból négy is a dobogón végzett.

– Szeretnénk azt a szakmai programot folytatni, amit néhány évvel ezelőtt Nagy Mihállyal megfogalmaztunk. Örömmel mondhatom, hogy a csapatsikerek mellett Szalay Júlia személyében az NB I-es Szombathelyi Haladásnak adtunk játékost, Szabó Fruzsina pedig a győri akadémián folytatja pályafutását. Továbbra is azon leszünk, hogy tehetséges játékosainkat akadémiák, NB I-es klubok felé irányítsuk és mindenki, aki futballozni szeretne, nálunk megtalálja számításait.

Radó Tamás, utánpótlásedző, operatív vezető úgy fogalmazott, feladata a Bozsik-tornák szervezése lesz, célja pedig, hogy a körzeti egyesületekkel, óvodákkal, iskolákkal még szorosabb kapcsolatot alakítson ki, ami fontos alappillére lehet, hogy később minél többen sportoljanak a pápai egyesületben.

A sajtótájékoztatót követően a klub vezetősége a PELC edzőinek tartott tájékoztatót.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: