Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

24 órás diszpécserszolgálat a közterület-felügyeletnél

Huszár Hajnal | 2021.07.01.

Július elsejétől elindult a 24 órás diszpécserszolgálat a Városgondnokság Közterület-felügyeletén. Ez azt jelenti, hogy a közterület-felügyelők éjjel-nappal figyelik az illegális hulladéklerakás megakadályozására kiépített kamerarendszer felvételeit az Anna téri központban, ugyanakkor éjjel-nappal hívhatók a lakossági bejelentések fogadására létesített telefonok.

Bakó István igazgatótól megtudtuk, egy mobil- és egy vonalas telefont állítottak hadrendbe a közterület-felügyeleten, melyekre a lakosság bejelentheti közterületi garázdasággal, rongálással, illegális hulladéklerakással kapcsolatos észrevételeit.

– A hét minden napján 0-24 órában hívható a 06/70/661-9165-ös mobilszám és a 06/89/313-192-es vezetékes telefonszám. Ezek nem lakossági hibabejelentő telefonok, kizárólag a közterületek rendjével kapcsolatos hívásokat várjuk ide, így például, ha valaki illegális hulladéklerakást, parkbútor megrongálását, játszótéri károkozást vagy bármilyen közterületet érintő garázda cselekményt észlel, hívhatja ezt a számot – tájékoztatott az igazgató. A diszpécserek a bejelentéseket naplózzák és a cselekménytől függően riasztják a közterületeken szolgálatban lévő kollégákat, vagy értesítik a rendőrséget. A cél az, hogy a jogsértő cselekményeket elkövetőket tetten érjék.

A diszpécserközpontban a kamerák felvételeinek figyelése is 24 órás szolgálatban zajlik. Jelenleg 24 közterületi kamera képe fut be a központba, ezeket a Tisztítsuk meg az országot! pályázat keretében vásárolta meg az önkormányzat és helyezte ki azokra az önkormányzati tulajdonú közterületekre, ahol jellemző volt az illegális hulladéklerakás. A kamerák riasztást adnak, ha a védett területeken mozgást észlelnek, a diszpécser pedig az élő felvételek alapján azonnal a helyszínre irányíthatja kollégáit. A kiépített rendszer célja az, hogy a valós idejű beavatkozás lehetőségét kihasználva tetten érjék az illegális hulladéklerakó személyeket.

Bakó Istvántól megtudtuk, a rendszer kiépítését követő finomhangolás megtörtént, a kamerák üzemszeren működnek, eddig jogsértést nem rögzítettek. Jó példa erre, a Külső-Veszprémi út 5/A környéke, ahol korábban rendszeresen újratermelődtek a konténer mellé lerakott szeméthalmok, a kamera felszerelése óta azonban tiszta a hulladékgyűjtő környéke.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: