Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ezüst minősítés az S.K. Társulatnak

Babos Petra | 2021.07.02.

Az S. K. Társulat nemrégiben a Vasvári Színjátszó Fesztiválon az egyik legtöbbet játszott darabját, Kaló Flórián Négyen éjfélkor című vígjátékát mutatta be. Az előadás ezüst minősítést ért el, emellett Stefánia és Olga kettőséért M. Varga Veronika és Szabó Erika megkapták a legjobb női alakításért járó díjat.

Ennek kapcsán Nagy Imre, a társulat tagja a Médiacentrumnak elmondta, kettős céllal mentek el a fesztiválra, az egyik, hogy végre együtt játszhassanak, másik pedig, hogy szakmai értékelést kérjenek.

– Társulatunk idén tízéves, s ezt szeretnénk megünnepelni. Terveink között szerepel, hogy felújítunk három darabot, amelyekből aztán egy bérletsorozatot indítunk. A bérletsorozat négy előadásból áll, a negyedik egy meglepetés lesz – tudtuk meg Nagy Imrétől.

M. Varga Veronika elmondta, egyik összejövetelükön döntöttek úgy, hogy újra elpróbálják a Négyen éjfélkor darabot, hogy ki mennyire emlékszik a szövegre. Meglepő módon mindenkinek jól ment a szöveg és a játék is, ezért úgy határoztak, részt vesznek a vasvári fesztiválon. Megtudtuk, az ő karaktere egy könnyelmű, de mellette csupaszív személyiség, aki belefáradt a házasságába, de persze csakis a férjével tudja leélni az életét. Ebben a helyzetben segít a barátnője, aki példás családanya, s egyfajta képet mutat neki.

– Nagyon szeretem ezt a darabot. Verával jól tudunk együtt játszani, s úgy érzem, a szerepem hozzám illő, a zsűri azt mondta, én anyukás karakter vagyok, de kiemelte, hogy színes volt a játékunk és jó a színészi alakításunk – tette hozzá Szabó Erika, a társulat tagja.

Szabó Szilárd szerint jól sikerült a fesztivál, jó érzés volt hallani a zsűri dicsérő és biztató szavait, ami megerősítette őket abban, hogy érdemes tovább játszaniuk.

M. Varga Veronika elárulta, az S.K. Társulat tagjai azt tervezik, hogy utánpótlás csoportot szerveznek, akiknek átadhatják a tudást és a színház szeretetét.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: