Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nyári vízilabdatábor

Haraszti Gábor | 2021.07.02.

Huszonkilenc fő – köztük hét lány – vett részt a Pápai SE vízilabda-szakosztályának nyári táborában, ahol a vízilabda mellett az önfeledt játéké, strandolásé és kikapcsolódásé volt a főszerep. A tábor tagtoborzónak is kiváló volt, a jövőben hat, nem igazolt táborozó is csatlakozhat a pápai csapathoz.

Nemcsak vízilabdázók jelentkezését várták a már hagyományosnak mondható ötnapos foglalkozásra, hanem azokat is, akik szerettek volna megismerkedni a sportággal. A részvétel nem volt úszástudáshoz kötött, azok, akik még bizonytalanul mozogtak a vízben, a kismedencében igyekeztek tökéletesíteni tudásukat, a többiek a kinti medencében végezték a játékos feladatokat. Cseh László táborvezető, az egyesület edzője érdeklődésünkre elmondta, hat olyan táborozó is volt az öt nap során, akik nem tagjai a szakosztálynak, közülük remélhetőleg minél többen elkezdik az augusztusi alapozást a többiekkel.

– A legkisebbekkel és a lányokkal Korpics István foglalkozott, a közép korosztállyal jómagam, a legnagyobbakat pedig Krivácsy Zoltán felügyelte, aki úszó- és vízilabdaedző is – mesélte Cseh László. – A hétfői nap az ismerkedésről szólt, nem terheltük túl őket, egy kis bemelegítés után korosztályuknak megfelelően erősítettünk. Minden nap életkortól függően, 400, 600, 800 méter úszás után passzolgatás, taposás, kétkapus játék következett a mini vízilabdapályán. A szabadidős programok és az ebéd után délután ismét szabadidőt kaptak a gyerekek, majd folytattuk a vízilabda-foglalkozásokat. Szerencsére egész héten jó időnk volt, a Várkertfürdő kiváló helyszínnek bizonyult, amire szükségünk volt, itt mindent megtaláltunk. A hét során a vízilabda történetéről, szabályairól, nagy alakjairól is beszélgettünk, megemlékeztünk például Benedek Tiborról is. 

A PSE edzője a folytatással kapcsolatban azt mondta, néhány hetes pihenő után augusztus elején Ajkával játszanak barátságos mérkőzést, majd a hónap második felében megkezdődik a felkészülés az utánpótlás-bajnokságra. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: