Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

I Nuovi a Fő téren

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.04.

Az előzetes tervek szerint nem sokkal ezelőtt gördült volna be a Fő térre az a teherautó, mely a Nemzeti Színház Frankie című produkciójának színpadát adja. Az előadás azonban Bakos-Kiss Gábor betegsége miatt elmarad – adta hírül Facebook-oldalán tegnap a Jókai Mór Művelődési Központ.

A JMK kulturális szervezői mindent megtettek, hogy a vasárnap esti igényes zenei élmény ne maradjon el, így a Fő téren nem sokkal ezelőtt megkezdődhetett az I Nuovi formáció könnyed kikapcsolódást ígérő koncertje. A formációval fellép Pataki Bence operaénekes, a Magyar Állami Operaház tagja, Major Attila énekművész, a Honvéd Férfikar tagja és Kiss Diána operaénekes, a Budapesti Operettszínház énekese. Zongorán kísér Bellus Csilla, a Zeneakadémia korrepetitor hallgatója.

A fiatalos, lendületes, közvetlen csapat a klasszikus zene szeretetét közvetítő koncertprogramokat állít össze és visz színre. Küldetésük, hogy a népszerű operarészleteket és a klasszikus zenei műfajt magyar nyelven tárják a laikus és a műértő közönség elé egyaránt.

Pataki Bence a Médiacentrum kérdésére elmondta, alkalmi jelleggel alakult az együttes, ám időközben úgy gondolták, szeretnék folytatni azt, amit küldetésüknek éreznek, az opera műfajának népszerűsítését.

A zenei élményt középpontba állító, oldott hangulatú, humoros átvezetőszövegekkel fűszerezett koncertet sokan hallgatják a Fő téren.       





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: