Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Honvédelmi cselgáncstábor

Haraszti Gábor | 2021.07.05.

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával edzőtábort rendezett a Judo a Pápai Sportért Alapítvány Nagytevelen, ahol a gyerekek a napi judo foglalkozások mellett elméletben és gyakorlatban a honvédelem több ágával is megismerkedhettek azzal a céllal, hogy a fiatalok haza iránti kötődését erősítsék.

 
A Honvédelmi Sportszövetség egyik legfőbb küldetése a fiatalok sportokon keresztül történő megszólítása és közelítése a honvédelem ügyéhez, illetve az, hogy a fiatalok kapcsolatba kerülhessenek az érdeklődésüknek megfelelő, a honvédelmi ismeretekkel is összhangban lévő sportágakkal, szabadidős tevékenységekkel, bővítve ezáltal az ifjúság tartalmas elfoglaltságának lehetőségeit. Ezen célkitűzéssel összhangban a szövetség nyári tábor lebonyolítását támogatja a nyár folyamán. A pápai alapítvány sikeresen pályázott, melynek köszönhetően tartalmas és hasznos öt napot tölthettek együtt a cselgáncsozók.


– A pályázat egyik feltétele az volt, hogy a judo mellett naponta legalább egyszer olyan előadást tartsunk, ami a honvédelemhez köthető – tájékoztatott Mezei Csaba, az akadémia szakmai vezetője. – Úgy gondolom fontos, hogy a fiatalok kötődjenek a nemzeti közösségükhöz, a hazához, annak védelméhez, a Magyar Honvédséghez, ezért is fontosak a honvédelmi táborok. Az edzések mellett volt térképismeret, katonai akadályverseny, bátorságpróba, elsősegélynyújtás és a Honvéd Kadét Programról is hallhattak információkat a gyerekek. Nagyon jól sikerült a hét, a fiatalok nagyon élvezték a bentlakásos tábort és olyan élményekkel térhettek haza, melyeket máshol nem kaphattak volna meg.

 
Mezei Csaba a folytatással kapcsolatban elmondta, július 10-én a Küzdősport Centrumban rendezik a központi övvizsgát, majd Slavisa Bradic, a Horvát Dankollégium elnöke tart szemináriumot, majd egy zirci nemzetközi edzőtábor szerepel a nyári programban.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: