Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Városi vezetők a bázisrepülőtéren

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.05.

Pápai önkormányzati vezetők és egyházi méltóságok, valamint Kenyeri község környéki településvezetők tettek látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren a napokban – adta hírül a honvedelem.hu. A vendégek bepillantást nyertek a pápai katonai szervezet és a légibázison települő Nehéz Légiszállító Ezred mindennapjaiba, illetve tájékoztatást kaptak a volt kenyeri repülőtér területén zajló teherdobási műveletekről is.

Húsz évvel ezelőtt szűnt meg az MH 47. Pápa Harcászati Repülőezred, amelynek jogutódjaként 2001. július elsején alakult meg az MH Pápa Bázisrepülőtér. A kerek évforduló volt az egyik aktuálisa annak, hogy Pápa Város Önkormányzatának vezetőit és a helyi egyházi méltóságokat, valamint a volt kenyeri repülőtéren kijelölt teherdobási zóna környéki települések vezetőit bázislátogatásra hívta a katonai szervezet parancsnoka, Magasy Zsolt ezredes.

A vendégek az alakulat parancsnokának előadásából megismerhették a repülőtér múltját, jelenlegi helyzetét és a bázisrepülőteret érintő terveket. Ezt követően a 12-nemzeti Nehéz Légiszállító Ezred amerikai parancsnoka, James S. Sparrow ezredes mutatta be alakulatát.

Mint olvasható, az előadásokat követően az utasforgalmi terminálba látogatott a csoport, ahol a rakodó raj munkájáról is közelebbi képet kaptak. Bejárták a SAC hangárkomplexumát, és az egyik C-17-es óriásgépbe is beszállhattak. A bázis NATO-hangárában az itt szolgálatot teljesítő repülőműszaki katonák munkáját mutatták be a vendégeknek, akik a Légi Kutató-mentő Szolgálat Mi-17-es helikopterét és egy muzeális Mi-24-es harci helikoptert is megnézhettek. A bázistúra zárásaként a repülőtéri tűzoltó szolgálat és a légiforgalmi irányítótorony kollégáinak mindennapjaiba nyertek betekintést a látogatók.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: