Svéd katonazenészek a Fő téren

522
Fotó: Pintér Ádám

Hosszú hónapokon keresztül nélkülöznünk kellett a közösségi rendezvényeket, ám a korlátozó intézkedések feloldását követően a Jókai Mór Művelődési Központ munkatársai rövid időn belül változatos programkínálatot állítottak össze. Igazán sikeres nyitánya volt a rendezvényszezonnak a Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvénysorozat, aztán az elmúlt vasárnap fiatal operaénekesek kalauzolták a vígoperák világába a Fő téren összegyűlt zenekedvelő közönséget, most pedig a Royal Swedish Army Band, vagyis a Svéd Királyi Katonazenekar ad koncertet a Fő téren.

Andreas Hanson, a zenekar karnagya és művészeti vezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, az 53 tagú stockholmi zenekarból most 35-en érkeztek Pápára. Első alkalommal járnak Magyarországon, holnap a Bázisrepülőtéren, a parancsnokváltási ceremóniáján lépnek fel és a mai estén lehetőségük nyílt arra, hogy a város Fő terén is koncertezzenek.

A mai koncertjükön svéd indulókat, Abba-dalokat és magyar vonatkozású szerzeményeket hallhat a közönség.

Andreas Hanson úgy fogalmazott, a magyar zene és zeneszerzők nagy hatással vannak a svéd zenére, ezért nagyon jó tapasztalat számukra itt lenni, ebben a közegben. A karnagy végül úgy fogalmazott, kevés időt tudnak csak Pápán tölteni, de nagyon tetszik nekik a város és örömmel zenélnek a csodálatos Fő téren.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!