Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Rengeteg játék várta a táborozókat a sportcentrumban

Haraszti Gábor | 2021.07.08.



Az általános iskola alsó és felső tagozatosai számára két turnusban rendeztek sporttábort a Pápai Sportcentrumban, ahol a gyerekek az atlétika mellett többek között tekézhettek, kincskeresésen, egészségfejlesztési témájú foglalkozásokon vehettek részt.

A 7-15 éves korosztály jelentkezését várták a sporttáborokba, szerencsére sokan szerettek volna megismerkedni a nemrég nyílt intézménnyel, így nagyon hamar beteltek a rendelkezésre álló helyek. A fiatalok már nagyon várták, hogy a hosszú bezártság után végre játszhassanak, találkozhassanak egymással, erre is kiváló alkalom volt a sporttábor. Az aktív pihenés során népszerű volt a skate-pálya, a teqball, a streetball, az ügyességi vetélkedők, emellett kalandok sora várt a gyerekekre.

– Nagyon jól érzem magam a táborban, a kincskeresés tetszett a legjobban, de a tekét is szívesen próbáltam ki, a sorversenyben pedig majdnem elsők lettünk – mesélte tábori élményeit Sinkai Boróka. – Korábban még nem jártam a sportcentrumban, csak kívülről láttam, de belül is nagyon szép, ha lesz jövőre is tábor, szeretnék ismét jönni.


Györkös Virág sportszervezőtől megtudtuk, tartalmas napok vannak mögöttük, a gyerekek pedig alaposan elfáradtak a nap végére.
– Elsősorban az atlétika ágait mutattuk meg a gyerekeknek, a legnépszerűbb talán a kalapácsvetés volt, de a gerelyhajítást, a futást és a tekepályát is sokan próbálták ki – mesélte a sportszervező. – Mindkét héten nagyon jó kis csapat jött össze, nagyon jó volt a hangulat és a fegyelemmel sem volt semmi probléma. Volt olyan táborlakó, aki életében itt tekézett először, a személyi edzők a fitnesztermet is megmutatták, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek egy percig sem unatkoztak. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az egészséges életmóddal kapcsolatban tartottak előadást, szóba került a táplálkozás, a megfelelő folyadékfogyasztás is, ami már ebben a korban is nagyon fontos.

Györkös Virág hozzátette, az önfeledt játéknak a nagy meleg sem szegte kedvét, mindenki maradandó élményekkel és a mielőbbi viszontlátás reményében tért haza.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: