Jövő héten Haydn Fesztivál

770
Fotó: Pintér Ádám

Több mint két évtizede a nyár egyik legrangosabb hazai zenei eseménye a Budapesti Vonósok Haydn Fesztiválja. A rendezvényt az elmúlt években nem volt lehetőség megrendezni, idén azonban, a járványhelyzet enyhülésének köszönhetően újra tiszteleghetnek Haydn zenei öröksége előtt. A XXIV. Haydn Fesztivál újdonsága, hogy ezúttal a pápai Esterházy-kastély ad otthont a rendezvénynek július 16. és 18. között – tájékoztatta a sajtó képviselőit ma délelőtt Boros Katalin, a kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője és Bekker Péter, a Budapesti Vonósok PR és marketing menedzsere.

– A XXIV. Haydn Fesztivál főszereplői a Budapesti Vonósok, mi csak a kulisszát biztosítjuk hozzá – az Esterházy-kastély udvarát, tereit és a város Fő terét. Ahhoz, hogy ezek a terek élettel teljenek meg, hogy ott valami egészen különleges élményben lehessen részünk, az már a Budapesti Vonósok feladata. Ha ez a program sikeres lesz, az az ő érdemük – mondta Boros Katalin.

– A koronavírus-járvány ideje alatt a Budapesti Vonósokkal különleges épületeket kerestünk, ahol komolyzenei koncerteket tudunk tartani. Így találtunk rá a pápai zsinagógára, így kerültünk kapcsolatba Boros Katalinnal, akitől hatalmas segítséget kaptunk, így leforgathattunk a zsinagógában egy koncertfilmet. Közben láttuk a kastélyt is, ami a zenekar több tagja szerint is fantasztikus épület, hazánk talán legszebb kastélya – mondta Bekker Péter. A menedzser hangsúlyozta, nagyon örülnek, hogy lehetőséget kaptak arra, hogy Pápán rendezzék meg a Haydn Fesztivált, melynek programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy a város és a kastély összes adottságát kihasználják. – Örülnénk, ha a fesztivál Pápán otthonra lelne, egyre növekedne és akár a komolyzene berkeiből kilépve az összművészetek felé is elmozdulhatna – mondta végül Bekker Péter.

Az elkövetkező napokban Pilz János hegedűművész, a Budapesti Vonósok koncertmestere gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal a fesztivál kapcsán.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!