Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Pápán készül az országos csúcstartó

Haraszti Gábor | 2021.07.08.

A junior Európa-bajnokságra Veszprém mellett Pápán készül Kövér Fanni, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club gerelyhajítója, aki csütörtök délután a Pápai Sportcentrumban edzett.

Két alkalommal készül Pápán a veszprémi atléta, aki a Gyulai István Memorial – Atlétikai Nagydíjon élete első nagy nemzetközi erőpróbáján mutathatta meg tudását. Fanni élete második legjobb eredményével (56.17) az előkelő hatodik helyen végzett. A fiatal tehetség hazai porondon az U18-as országos csúcsot tartja (57.39), emellett többszörös korosztályos országos bajnok.

– Gerelyhajítóként kezdtem, majd a diszkoszvetésbe is belekóstoltam, így most már mindkettőt űzöm – mesélte Fanni, aki nemcsak a sportpályán, hanem az iskolában is kiemelkedően teljesít, hiszen már három alkalommal érdemelte ki a Jó tanuló, jó sportoló országos címet. – Örülök, hogy a heti hat-hét edzésembe be tudtuk illeszteni a pápai tréningeket, edzőmmel úgy gondoltuk, jót tenne egy kis környezetváltozás, és mivel a Pápai Atlétikai Club és a VEDAC között nagyon jó a kapcsolat, kézenfekvő volt, hogy itt eddzek, köszönöm a lehetőséget, hogy egy ilyen csodás környezetben tudok gyakorolni.

A 17 éves atléta a Tallinban rendezendő junior Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, célja a döntőbe kerülés.

– Először is szeretném megköszönni a Pápai Sport Nonprofit Kft-nek és a Pápai Atlétikai Clubnak, hogy lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy itt edzhessünk, tárt karokkal vártak minket, megtisztelő a kitüntetett figyelem – mondta Fanni edzője, Török Krisztián. – A centrum csodálatos, minden nemzetközi szabványnak megfelel, nagyon remélem, hogy ezzel a pályával a pápai és régiós atlétikaélet megindul felfelé, hiszen van már egy olyan otthona a sportágnak, ahova jöhetnek a gyerekek és 21. századi körülmények között dolgozhatnak. Fanni jövő heti Európa-bajnoki szereplésével kapcsolatban nehéz jóslatokba bocsátkozni, de azt szeretném, hogy országos csúcsot dobjon. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: