Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tantermi színdarabok az Alkohol-Drogsegély Ambulancia szervezésében

Babos Petra | 2021.07.08.

A Szertelenül, határok nélkül című EFOP-pályázatnak köszönhetően a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia szervezésében tantermi színdarab előadásokból álló sorozat indult.

Venczel Hajnalka, a Drogambulancia szociális munkatársa a Médiacentrumnak elmondta, a Nézőművészeti Kft. négy előadását tekinthetik meg az érdeklődők az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központjában, a Szent Anna Házban.

– A program keretében egy előadást már láthatott a közönség, az a Kézmosás fontosságáról című darab volt. Ma a 7 nap című adaptációt nézhette meg a nagyérdemű, az előadás után pedig szakértő beszélgetett a nézőkkel a témával kapcsolatban. A 7 nap című kortárs angol regény alapján készült előadás az iskolai zaklatás folyamatát írja le, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját – hangsúlyozta Venczel Hajnalka. 

Az előadások nyitottak, sokat segítenek a megjelenteknek az egyes problémák észrevételében, megoldásában – mondta a szociális munkatárs, aki hozzátette, szeretettel várnak mindenkit a soron következő előadásokra a Szent Anna Házba.

Takács Hajnal tapasztalati traumaszakértő elmondta, fontos, hogy az iskolai molesztálás problémája mellett a hallgatósággal történjen egy érzékenyítő beszélgetés is. Lényeges, hogy az előadás után vitassák meg a látottakat, ne maradjon senkiben sem kérdés.

– Ha csak a Pál utcai fiúkra visszaemlékezünk, láthatjuk, hogy már akkor is volt zaklatás. Beszélni kell a bántalmazásról, tisztába kell tenni, hogy ki az elkövető, ki az áldozat és ki az, aki ezt végignézi. A fiatalsággal meg kell értetni, hogy ez társadalmi felelősség, nem csak a résztvevőkről szól.

A sorozat következő előadása július 29-én lesz, akkor a családon belüli erőszak lesz fókuszban.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.29.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2009

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: