Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jó hangulatú juliális

Babos Petra | 2021.07.09.

Ma tartották a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete juliálisát a Malom-tónál. A jó hangulat, az önfeledt szórakozás ezúttal sem hiányozhatott a rendezvényről.

A megjelenteket elsőként dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, aki elmondta, a pandémia után sokan szívesen vettek részt a juliálison, hiszen jó újra együtt, közösségben lenni és beszélgetni.

– Jó érzés látni a tagokon, hogy örülnek egymásnak, szívesen beszélgetnek. Nekünk is hiányoztak a szépkorúak, hiszen sok bölcsességet tanulunk tőlük, az a jókedv, amit egy-egy rendezvényükön ránk ruháznak, felejthetetlen – emelte ki dr. Kovács Zoltán, aki jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt minden jelenlevőnek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, nagyon örül, hogy újra találkozhatnak a szép környezetben. Reményét fejezte ki, hogy azokat a programokat, amelyet az idei év hátralevő részére terveztek, maradéktalanul meg tudják szervezni. A polgármester a jövő hétvégi különleges Haydn Fesztiválon való részvételre buzdított minden jelenlevőt.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, mindig nagy örömmel vesz részt a nyugdíjas-egyesület rendezvényein, hiszen ott minden alkalommal jókedvvel és jó hangulattal találkozik. Az alpolgármester kiemelte, jó, hogy ismét lehet rendezvényeket szervezni a városban. Felhívta a figyelmet a városrészi napokra, ahol a nyugdíjas-egyesület tagjai rendszeresen főznek és fel is lépnek.

A rendezvényen Baán Éva, az egyesület elnöke beszámolt a tagságnak az elmúlt évi tevékenységüktől, s elmondta, a 2020-as év nagy kihívások elé állította egyesületüket a járványhelyzet miatt.

– A vidám farsangi programunkat és a nőnapot még meg tudtuk tartani, aztán nekünk is le kellett állnunk. Az önkormányzatnak köszönhetően fiatalok segítettek az egyesület tagjainak a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában a pandémia idején. Nyáron nagy örömünkre kinyithattuk irodánkat, s köszöntöttük az elmaradt kerek évszámot ünneplő születésnaposokat. Aztán ősszel ismét bezártunk. A 2021-es év eleje még a szigorú intézkedésekről szólt, de már örültünk, hogy elkezdődött a védőoltások beadása. Június elején ismét kinyithattuk az irodánkat, az udvart virágokkal ültettük be, s emellett segítettünk, ahol csak szükség volt ránk, vagyis a Kópé-Várban, a könyvtárban, emellett a Kilián és a Vajda lakótelepen közösségi kérdőíves felmérésben vettünk részt. A városi könyvtárnak köszönhetően pedig 12 fő számítógépes alapképzésben részesül – mondta Baán Éva, aki hozzátette, további terveik is vannak már, szeptemberben indulnak a kisközösségeik foglalkozásai, októberben megrendezik az Idősek Világnapját, novemberben a hagyományos batyus bált, majd decemberben a karácsonyi ünnepséggel zárják az évet.

Az egyesület elnöke a Médiacentrumnak elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy több mint háromszázan jelezték részvételi szándékukat a mai programra. Hangsúlyozta, aki úgy érezte, ide tartozik, az eljött. Jó látni, hogy a tagok szeretnek együtt lenni, s már mindenki várta a mai rendezvényt, hogy a festői környezetben együtt töltsenek egy szép délutánt.

A köszöntők után a megjelentek elfogyasztották az ebédet, majd a beszélgetésé, a zenéé és a jókedvé volt a főszerep.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: