Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Komoly terhelésen vannak túl a Perutz játékosai

Haraszti Gábor | 2021.07.10.

A szerdai RKSK elleni találkozót követően szombaton ismét pályára lépett az NB III augusztusi rajtjára készülő Perutz FC. A Mohács 2-1-es győzelmével véget érő mérkőzés jól szolgálta a pápaiak felkészülését.

A Baranya megyei bajnokságot fölényesen megnyerő, az NB III újonca, a Mohács látogatott hétvégén a Perutz-stadionba. Az első héthez hasonlóan a másodikon is nagy terhelést kaptak a pápai játékosok, rengeteg futás, konditerem és két előkészületi meccs színesítette a hetet.

A vendégek kezdtek jobban, a nyolcadik percben egy védelmi hiba után Gellén lőtt a hálóba, 0-1. A 20. percben először veszélyeztetett a Pápa, Oláh átlövése nem sokkal a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Tíz perccel később Nagyot rúgták fejbe a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Oláh magabiztosan értékesítette, 1-1. Sokáig nem örülhettek a kilátogatók a pápai egyenlítésnek, hiszen a középkezdésből ismét megszerezte a vezetést a Mohács, Gellén kapott jó indítást, aki Zsirai szorításában lőni tudott, a pápai kapus lábbal védett, ám a kipattanó Izsák elé került, aki higgadtan az üres kapuba emelt, 1-2. A második félidő elején Skriba sarkazta Sandal elé a labdát, aki jó helyzetből a bal felső mellé helyezett. A folytatásban már nem volt sok helyzet, mezőnyben folyt a játék. A meccs utolsó említésre méltó jelenete Hanzl Máté nevéhez fűződött, akinek jobb alsóba tartó szabadrúgását Farkas kapus szögletre tolta.

Perutz FC – Mohácsi TE 1888 1-2 (1-2) Gsz.: Oláh ill. Gellén, Izsák

Perutz FC: Dénes – Füredi, Zsirai, Köles, Nagy – Hanzl, Kalász, Szilágyi, Skriba – Oláh, Hauser, csereként pályára lépett: Szigeti, Bence, Szalai, Jurik, Iványi, Varga, Cseke, Molnár.

Weitner Ádám: Nem az eredmény volt most sem a fontos, a cél az volt, hogy a fizikai állapotunk megfelelő legyen, nagyon komoly terhelést kaptak az elmúlt időszakban a játékosok, sokat futottak labda nélkül. Az látszik, hogy csapatot kell építenünk, meg nem értésekből kaptuk a gólokat. A belefektetett munka fizikai részével elégedett vagyok, a támadásainkban is voltak szép momentumok, de ilyen terhelés után nem várom el, hogy minden tökéletesen működjön.

A pápai együttes július 17-én 11 órai kezdéssel Csornán lép pályára. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: