Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kidőlt fák, letört ágak – Tombolt a vihar Pápán és környékén

Babos Petra | 2021.07.12.

A hétvégi viharos időjárás miatt tizenöt alkalommal riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta káresetekhez Veszprém megyében – tájékoztatta a Pápa és Vidékét Márta Attila tűzoltó őrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

– Pénteken Marcalgergelyiben egy hatalmas megdőlt fenyőfa veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A pápai tűzoltók csörlő segítségével a földre húzták a másik fának dőlt fenyőt, így a veszély elhárult. Vasárnap leginkább Nagygyimótra csapott le a hirtelen jött vihar. A településen egy akácfa hasadt ketté és rádőlt egy melléképületre. A fát a lánglovagok motoros láncfűrésszel darabolták fel. Az épületrészben kisebb kár keletkezett. Ugyanebben az utcában egy másik fa az alatta álló ponyvás utánfutóra dőlt. Szintén Nagygyimóton egy családi ház udvarában egy körülbelül 18 méter magas fűzfát rongált meg a vihar. A lehulló nagyobb ágak veszélyeztették a szomszédos melléképületeket. A sérült fát a pápai tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével vágták ki. Kár szerencsére nem keletkezett – tudtuk meg Márta Attilától, aki hozzátette, Pápán is több helyen hullottak letört ágak a járdákra, úttestre, de szerencsére a forgalmi akadályon kívül egyéb kárt nem okoztak.

A helyettes szóvivő kiemelte, hasonló esethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak Pápateszérre is, ahol szintén a faágak jelentettek veszélyes akadályt.

– A változékony időjárástól függetlenül szombaton délután a lánglovagok a Fő téren az egyik szerelőaknához kaptak tűzeseti riasztást. Vélhetően az abban felhalmozódott sok cigarettacsikk okozhatta az aknában futó kábelek meggyulladását. A kábelalagutat a hozzá tartozó társasház pincéjével együtt, szellőztető ventilátorral kellett kiszellőztetniük a pápai hivatásos tűzoltóknak, majd műszaki megfontolásból szükségessé vált az internetszolgáltató értesítése is. Az eset kapcsán a Katasztrófavédelem felhívja a figyelmet a dohányosok felelős magatartására és a cigarettacsikkek – évszaktól függetlenül történő – kulturált és szabályos elhelyezésére, hiszen egy hasonló okból keletkezett tűz potenciális átterjedése súlyos károkat okozhat vegetációs területen, de társasházak, lakóingatlanok esetében életveszélyt is jelenthet – figyelmeztetett Márta Attila.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: