Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Haydntól a 20. századig

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.12.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hamarosan rangos zenei eseménynek, a Budapesti Vonósok XXIV. Haydn Fesztiváljának ad otthont városunk. Július 16. és 18. között páratlan zenei élménynek lehetnek részesei mindazok, akik ellátogatnak a fesztiválra, melynek programjairól az elkövetkező napokban Pilz János hegedűművész, a Budapesti Vonósok koncertmestere beszél olvasóinknak.

Július 16-án, szombaton 19 órától az Esterházy-kastély udvarára várják a zenekedvelő közönséget. Az ingyenes koncert vendégművésze a Junior Príma-díjas zongorista, Szokolay Ádám lesz.

– Szokolay Ádámmal még nem játszott a zenekar, bár évek óta tudjuk, hogy egyszer szeretnénk vele játszani – mondta Pilz János, aki azt is elárulta, Haydn D-dúr zongoraversenyét adják elő a tehetséges fiatal zongoristával közösen. – A koncerten a 24. Haydn-szimfónia mellett a közönség hallhatja még a zenekar egyik repertoárdarabját, egy Dvořák E-dúr vonósszerenádot is, hogy egy kicsit könnyedebb, romantikusabb zenét is játsszunk – árulta el a koncertmester.

A fesztivál általában szorosan a névadó szerző, Haydn köré szerveződik, az idei évben azonban kissé rendhagyó módon a tánc és a kamarazene útján haladva eljutnak a 20. század zenéjéig. Mivel a pápai koncertek közül hármat is szabadtéren tartanak, igyekeztek olyan programot összeállítani, ami szabadtéren is jól hallható, kissé könnyedebb, ugyanakkor mindenképpen ragaszkodtak az igényességhez, hűen a korábbi Haydn-fesztiválok hagyományaihoz.   


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: