Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kétmilliárdos fejlesztést avatott a Pápai Hús Kft.

Huszár Hajnal | 2021.07.13.

2019 végén indult a Pápai Hús Kft-nél az a GINOP-os projekt, melyből 2 milliárd forint értékű technológiai fejlesztést hajtott végre a húsipari vállalat. A ma délelőtti beruházásátadón Szappanos Péter, Pápai Hús Kft. ügyvezetője mutatta be a termelési kapacitás növelését lehetővé tevő fejlesztést. A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester, akik gratuláltak a projekt sikeres megvalósításához.

A beruházásátadón elhangzott, az elmúlt években újra fejlődési pályára állt cég, a most üzembe állított új gépekkel növelheti a termelését, és ki tudja szolgálni a gyorsan változó élelmiszer-fogyasztási igényeket. A technológiafejlesztési program keretében főként a sonka, bacon és a hagyományos töltött termékek előállításához szükséges feldolgozó- és csomagolóberendezéseket telepítettek a cég pápai gyárába.

Az üzembe állított 26 féle új gép jelentősen meggyorsítja a gyártást, nagyobb mennyiség előállítást teszi lehetővé és elősegíti a változó fogyasztói igényeknek megfelelő prémium minőségű és kiszerelésű termékek készítését.

– A vállalat több mint százéves fennállása alatt akkor tudott a legsikeresebb lenni, amikor erre a szaktudásra építve a termékfejlesztésben képes volt megelőzni a piacot, miközben a legkorszerűbb technológiát alkalmazta – mondta a beruházás átadásán Szappanos Péter. A Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint a 2016 óta az új tulajdonos elkötelezett támogatásával ismét fejlődési pályára állt a cég. A most lezárult fejlesztés ennek a folyamatnak a fontos állomása, lehetővé teszi, hogy a Pápai Hús minőségi termékeivel kihasználja a piaci lehetőségeit.  Szappanos Péter úgy látja, hogy az élelmiszeripar és benne a húsipar jelentős átalakuláson megy keresztül az egész világon. A sikerhez új szemléletre, bátor döntésekre, gyors technológiai és termékfejlesztésekre van szükség.

Az összesen 2,024 milliárd forintos beruházási folyamat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével valósult meg. A Pápai Hús a fejlesztéshez 747 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A cég a beruházást ezen felül a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 769 millió forintos kedvezményes hitelből és 508 millió forintos önerőből finanszírozta.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő emlékeztetett a pápai húsipari cég több mint 100 éves múltjára és arra, hogy ma is közel hétszáz embernek ad munkát, beszállítói partnerei révén pedig további kétezer környékbelinek nyújt megélhetést. Dr. Áldozó Tamás polgármester elismerően nyilatkozott a cég helyzetének stabilizálásáról és kiemelte, ez a beruházás egy nagy lépés az új, korszerű termelési infrastruktúra irányába.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: