Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Bravó, pápai futók!

Haraszti Gábor | 2021.07.13.

Hosszú kihagyás után ismét rajtvonal mögé állhattak a Pápai Futók Csoportjának tagjai, akik az elmúlt két hétvégén nem tétlenkedtek, hiszen a gajai terepfutó versenyen, a balatonfenyvesi, a zalaegerszegi és a szombathelyi triatlonon, végül a budapesti Telekom Vivicittán is kiváló eredményeket értek el.

Júliusban a II. TrailZone Gaja terepfutóversennyel indult a Pápai Futók versenysorozata, ahol Talabér Adrienn és Szabó László Kraker sikeresen teljesítette a hét kilométeres kategóriát, Gráczia Balázs és Szabó Árpád húsz kilométeren ért célba, Györkös Virághoz hasonlóan, aki abszolút harmadik helyen végzett, Nyári Czottner Edit 14 kilométeren pedig az abszolút összevetésben második lett. Mindeközben Balatonfenyvesen ötödik alkalommal rendezték a Balatoni Úszóiskola bajnokságát, ahol Burján Zsuzsa a 60+-os korcsoportban első helyezést ért el.

750 méter úszás, húsz kilométer kerékpározás és öt kilométer futás várt a Zalatriatlon Sprint résztvevőire, a pápaiak közül öten indultak. Szabó Árpád első sprint triatlonját teljesítette, mellette Balatoni Mónika és Werstroh Mónika is jó idővel ért célba. Érem nélkül itt sem maradt a pápai különítmény, hiszen Burján Zsuzsa és Györkös Virág is korosztályában ezüstéremmel gazdagodott.

Szombathelyen a Vasi Vasemberen a pápaiak az olimpiai távra neveztek, ami 1450 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból állt. A vasi megyeszékhelyen Burján Zsuzsa nyakába ismét érem került, ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel, mellette Madarasiné Prágai Krisztina, Szocsevka Gábor, Györkös Virág, Szabó Árpád, Bella András és Simon Ildikó is átvehette a célba érkezés utáni befutó érmét.

Másnap a pápai csapat Budapestre utazott, a Telekom Vivicittán a 21 kilométeres félmaratonon dr. Áldozó Tamás, Derczó Zoltán, Szabó Árpád, valamint Györkös Virág ért célba, utóbbi tíz kilométeren is fogadhatta a gratulációkat Derczóné Németh Zsuzsannához, Barth Imolához, Oláh Csabához és Barkóczi Rolandhoz hasonlóan. Külön meg kell említeni Giczi Alizt, aki 11 évesen élete első tíz kilométeres versenyét teljesítette.

Minden indulónak gratulálunk! 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: