Zenei utazás térben és időben

244
Fotó: pixabay

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hamarosan rangos zenei eseménynek, a Budapesti Vonósok XXIV. Haydn Fesztiváljának ad otthont városunk. Július 16. és 18 között páratlan zenei élménynek lehetnek részesei mindazok, akik ellátogatnak a fesztiválra, melynek programjairól az elkövetkező napokban Pilz János hegedűművész, a Budapesti Vonósok koncertmestere beszél olvasóinknak.

– A fesztivál koncepciója az lett, hogy a komolyabbtól haladjunk a kicsit könnyedebb, a különleges, nem megszokott koncertműsorok felé. A szombati táncos műsor nekünk is újdonság, ilyet eddig még – ennyire a táncokra kiélezve – nem csináltunk. Természetesen ez is Haydn zenéivel indul, Haydn-menüetteket és kontratáncokat játszunk és erre láthat nagyszerű tánckoreográfiákat a közönség – mondta Pilz János, majd elárulta, a koncert későbbi részében eltávolodnak Haydntól és Piazzolla egyik legismertebb műve, a Négy évszak Buenos Airesben következik, melyben nagyon erős a tangó táncok behatása, természetesen ezt is eltáncolják kiváló művészek.

– A koncertet egy ritkán játszott 20. századi darab, Veress Sándor Négy erdélyi tánc című műve zárja. Mint látható, egy koncert alatt Haydntól egészen messze jutunk térben és időben is – hangsúlyozta a koncertmester.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!