Megérkezett az Év körforgalma tábla (Cikkünket frissítettük)

666
Fotó: Pintér Ádám

Mint ismeretes, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata által a Közlekedési Kultúra Napja apropóján kiírt közönségszavazás nyertese a 83-as és 834-es utak csomópontjában lévő körforgalom lett, melyben a MiG-21-es emlékmű látható. Az év körforgalmának járó emléktáblát néhány perccel ezelőtt helyezték el a Celli úti körforgalomban. Az eseményen részt vesz dr. Áldozó Tamás polgármester is.

Kiss Ernő, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Üzemeltetési Igazgatóságának forgalomtechnikai és -kezelői osztályvezetője elmondta, az utak egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak le, ma Magyarországon mintegy 4,7 millió gépjármű van a lakosság tulajdonában és ez a szám folyamatosan növekszik. Ahhoz, hogy biztonságosan elérjük úti célunkat, a többi közlekedő együttműködésére is szükség van, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a közlekedés kulturált legyen. – Ezen a téren sajnos még vannak hiányosságaink, napról napra láthatjuk az autók fedélzeti kamerái által rögzített megdöbbentő képsorokat – mutatott rá az osztályvezető, aki hangsúlyozta, a Közlekedéstudományi Egyesület által 2015 óta évente május 11-én megtartott A közlekedési kultúra napja egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturált közlekedés szabályaira. Ebben az évben nyolc pályázatot írtak ki a A közlekedési kultúra napjához kötődően, ezek közül az egyik az Év körforgalma volt. A szakértők által kiválasztott 10 körforgalom közül internetes szavazással választották ki a pályázat nyertesét. A nyertes körforgalom egy emléktáblát, oklevelet és a dicsőséget nyerhette el települése számára. A pápai körforgalom után a második helyet egy sarkadi, a harmadikat pedig egy tiszakécskei körforgalom szerezte meg – mondta el Kiss Ernő.

– Az elmúlt időszakban egyre több körforgalom épült Pápán, mind városon belül, mind az elkerülő úton. Ezzel együtt hamar megjelent az igény, hogy a középszigeten valamilyen díszítés jelenjen meg – emlékeztetett dr. Áldozó Tamás. A városvezető kiemelte, a volt Kilián lakótelepnél egy városcímert, a Korona utcai körforgalomban egy koronát, itt pedig, a 83-as út – Celli út csomópontjában egy MiG-21-est helyeztek el, mellyel a pápai katonai repülés hagyományainak állítanak emléket. – Van egy jó hírünk, ha lesz még ilyen pályázat, jelezzük, hogy hamarosan egy MiG-23-ast helyezünk el egy másik körforgalomban. Egyelőre a repülőgéptípusok bemutatását befejezzük, bár többen felvetették, hogy a későbbiekben akár egy C-17-est is kiállíthatnánk, de akkora körforgalmat építeni meglehetősen nagy vállalkozás lenne – mondta mosolyogva dr. Áldozó Tamás, aki köszönetet mondott a lehetőségért a Magyar Közútnak és mindazoknak, akik a körforgalmat szavazatukkal támogatták.

– Mi eddig is tudtuk, hogy a mi városunk a legszebb az országban, és nemcsak összességében, hanem ha elemeire bontjuk, akkor például a körforgalmak kategóriájában is megszerzi ezt a címet – emelte ki a polgármester, majd Kiss Ernővel leleplezték az Év körforgalma 2021. versenyen elért eredménynek emléket állító táblát. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!