Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Teraszbontás és játszótérbővítés a Huszár óvodában

Babos Petra | 2021.07.14.

Teraszbontási és játszótérbővítési munkálatok zajlanak a Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájában.

Somlai Nikolett Rózsa, a Pápai Városi Óvodák intézményvezető-helyettese elmondta, az óvoda udvara teljes átalakításon megy keresztül, hiszen a teraszbontás balesetvédelmi okokból szükségessé vált, emellett szerették volna a gyerekek mozgásterét növelni, s több játszótéri játékot kínálni nekik.

– Az óvoda udvarán tavasszal beteg fákat kellett kivágni, ezek helyére szeretnénk újakat ültetni. A terasz helyét befüvesítjük, és újabb játékokkal bővítjük a területet. A játszóterünket az udvar hátsó részén bővítjük, hiszen az a terület eddig kihasználatlan volt. Itt gumiöntvény burkolatot alakítanak ki, amelyre ugróiskolát festenek fel. Pápa Város Önkormányzatának támogatásával két új játékelemmel bővült a játszótér. A játékok telepítése és az aljzat előkészítése után elkezdődött a gumiöntvény elhelyezése, erre először egy alapréteg kerül hamarosan, majd arra festik fel az ügyességi játékokat. Emellett új homokozót, mérleghintákat, rugós játékokat is tudtunk vásárolni – hangsúlyozta Somlai Nikolett Rózsa, aki hozzátette, remélik, a munkálatok mielőbb befejeződnek, s a kicsik birtokba vehetik az új játékokat.

Az intézményvezető-helyettestől megtudtuk, az óvoda a héten zárva van, mivel az intézmény udvarán olyan munkálatok folynak, amelyek balesetveszélyesek. A gyerekeket a héten a Szivárvány óvodában helyezték el, a jövő héttől azonban ismét várják a kicsiket a Huszár óvodában.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: