Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Koncert, amit a Fő tér atmoszférája ihletett

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.14.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hamarosan rangos zenei eseménynek, a Budapesti Vonósok XXIV. Haydn Fesztiváljának ad otthont városunk. Július 16. és 18 között páratlan zenei élménynek lehetnek részesei mindazok, akik ellátogatnak a fesztiválra, melynek programjairól az elkövetkező napokban Pilz János hegedűművész, a Budapesti Vonósok koncertmestere beszél olvasóinknak.

– Harcsa Veronikával néhány évvel ezelőtt játszottunk egy újévi koncertünkön. Ő egy kiváló művész, nagyon megragadott a vele való munka és mindenképpen szerettünk volna a múltkorihoz hasonló programot eljátszani. A szombati koncerten átjutunk a komolyzene és a Jazz közé, azokat a határokat feszegetjük, ahol az egyik észrevétlenül átmegy a másikba. Erre egy kiváló Ravel-darab ad alkalmat – emelte ki Pilz János, majd így folytatta: – Nem állunk meg ezen a vonalon, mert lesz Gershwin – Porgy és Bess, de lesznek más szerzők is, például Martino, vagy Duke Ellington. Úgy érzem, ez az a koncert, ami leginkább illik a pápai Fő tér atmoszférájához, hangulatához – mondta a koncertmester.

(Időközben, az időjárás-előrejelzések által jósolt kellemetlen időjárás miatt a szombat esti koncert esőhelyszínt kapott. A Budapesti Vonósok és Harcsa Veronika koncertjét rossz idő esetén a zsinagógában rendezik. Kérjük, folyamatosan figyeljék híradásainkat, amelyekben tájékoztatjuk Önöket a legfrissebb információkról! – a szerk.)


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: