Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Egyéni csúccsal jutott döntőbe Füredi Dániel

Haraszti Gábor | 2021.07.15.

Fantasztikus eredményt ért el a Tallinban zajló Európa-bajnokságon Füredi Dániel, a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, aki 70.25 méteres eredményével bejutott a kontinensviadal pénteki döntőjébe.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a sikeres válogatókat követően Füredi Dániel is részt vehet az U20-as Európa-bajnokságon. Dani hétfőn utazott ki a versenyre, ma délelőtt pedig már dobókörbe is lépett. A tehetséges fiatal visszafogottan kezdett, első dobása alig szállt 65 méter fölé. Második próbálkozása már jóval biztatóbb volt, három métert javított (68.65), utolsó kísérletére pedig nehéz szavakat találni, 70 méter fölé hajította a szert, amivel kvalifikálta magát a 12-es döntőbe.

– Interneten keresztül élőben követtem a versenyt, az elején kicsit megijedtem, nem kezdett túl jól – mondta Varga Patrik, Dani edzője. – Szerencsére a folytatásban javítani tudott és a harmadik dobása egészen elképesztő volt, ifiként az U20-as Európa-bajnokságon egyéni csúcsot dobni hatalmas teljesítmény. Dani ismét bizonyította, hogy mentálisan mennyire erős, bízom benne, hogy péntekre át tudja menteni remek formáját, hiszen rajta kívül senki sem tudott egyéni csúcsot javítani.

A döntőt helyi idő szerint július 16-án 18 órai kezdéssel rendezik. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: