Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ingatlanügy a képviselő-testület ülésén

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.15.

Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ma tartotta soron következő ülését, melynek napirendjén egy ingatlanértékesítés szerepelt.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, elsősorban nem az ingatlan értékesítéséről kellett dönteni a képviselő-testületnek, hiszen az ingatlan értéke ezt nem indokolta volna. A képviselő-testület elsőként arról döntött, hogy az ingatlant a forgalomképtelen önkormányzati vagyonból a forgalomképes önkormányzati vagyontárgyak közé sorolja.

– Ez az ingatlan egy magánterület megközelítésére használt út, mely egyetlen ingatlantulajdonost szolgál ki. Most ez az ingatlantulajdonos, az Agroprodukt Mezőgazdasági Termelő és Értékesítő Zrt. szeretné ezt az ingatlant megvásárolni. Számukra ez azért fontos, mert a tervezett beruházásaik érintik ezt az utat is. A beruházások megvalósítása érdekében a gazdasági társaság pályázatot kíván benyújtani és ehhez a pályázathoz szükséges, hogy az ingatlan a tulajdonában legyen – hangsúlyozta a városvezető, aki rámutatott, a folyamat ezzel nem zárult le, hiszen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek még le kell mondania az ingatlannal kapcsolatos elővásárlási jogáról. 

Az előterjesztést a képviselő-testület ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.

Dr. Áldozó Tamás az ülés végén arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a tegnapi nap folyamán volt a versenytárgyalása annak a felhívásnak, aminek keretében az ipari park egy több mint 3 hektáros területét írták ki értékesítésre. A versenytárgyalás sikeres volt, az ingatlant értékesítették, így közel 200 millió forint bevétele keletkezett az önkormányzatnak. A városvezető ennek kapcsán azt is elmondta, az ipari park egy másik ingatlanja esetében az a tulajdonos, akinek még vételárhátraléka volt – mert részletre vásárolta meg az ingatlant – kifizette a teljes vételárhátralékot, így ebből 36 millió forint bevétele keletkezett az önkormányzatnak. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: