Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Kamarazene az Esterházy-kastély termeiben

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.15.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hamarosan rangos zenei eseménynek, a Budapesti Vonósok XXIV. Haydn Fesztiváljának ad otthont városunk. Július 16. és 18 között páratlan zenei élménynek lehetnek részesei mindazok, akik ellátogatnak a fesztiválra, melynek programjairól az elkövetkező napokban Pilz János hegedűművész, a Budapesti Vonósok koncertmestere beszél olvasóinknak.

– Nagyon örülünk annak, hogy a kastélyudvaron játszunk és a kastély belső termeiben is lesz koncertünk. Emellett szerettünk volna más helyszínt is bevonni. A múltkor játszottunk a zsinagógában, ami nagyon nagy élmény volt számunkra. Most szerettünk volna a város közepén is megjelenni, hogy ott is hallhassanak minket – akár még véletlenszerűen is – ezért esett a választásunk a Fő térre. Erre minden tekintetben a szombat esti Harcsa Veronikával közös koncertünk bizonyult a legalkalmasabbnak – mondta el a koncertmester.

Pilz János arról is szólt, köztudott, hogy Haydn zenészei szívesen kamarazenéltek. Ők, a Budapesti Vonósoknál is így vannak ezzel. Szívesen zenélnek együtt tizenheten, de nagyon fontos számukra az is, hogy kamarazenei darabokat játsszanak, például vonósnégyeseket, triókat vagy bármilyen érdekes összeállítást. – Erre a pápai Esterházy-kastély termei fantasztikusan alkalmasak. Ott olyan helyszínek vannak, amelyek kínálják az alkalmat arra, hogy a termekben kis formációk játszhassanak. Vasárnap délután több alkalommal is lesz erre lehetőségünk. A tárlatvezetésekre az egészen egyszerű duóktól a vonósnégyesekig változatos műsort igyekeztünk összeállítani – ajánlotta a látogatók figyelmébe a vasárnapi Kastélytúra Haydn társaságában című programot Pilz János.

(Időközben, az időjárás-előrejelzések által jósolt kellemetlen időjárás miatt a szombat esti koncert esőhelyszínt kapott. A Budapesti Vonósok és Harcsa Veronika koncertjét rossz idő esetén a zsinagógában rendezik. Kérjük, folyamatosan figyeljék híradásainkat, amelyekben tájékoztatjuk Önöket a legfrissebb információkról! – a szerk.)




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: