Tizedik helyen zárta az Eb-t Füredi Dániel

420
Fotó: masz.hu

Véget ért az Észtországban zajló U20-as atlétika Európa-bajnokság Füredi Dániel számára, aki a magyar férfi kalapácsvető csapat legjobb eredményét érte el és 10. lett.

A csütörtöki selejtezőn is már megsüvegelendő teljesítménnyel rukkolt elő a pápai atléta, aki harmadik dobásával (70.25) egyéni csúccsal jutott a pénteki 12-es fináléba. Az U20-as Európa-bajnokság második, pénteki napján öt magyar atléta is a döntőben mérethette meg magát saját versenyszámában.

Dani első kísérlete érvénytelen lett, másodikra 66.11 métert dobott. A napon a legjobb eredményét a harmadik, utolsó próbálkozására érte el, 67.59 méterre hajította a szert, amivel a 10. lett, megelőzve a veszprémi Csekő Miklóst, aki két érvénytelen kísérletet követően 58.16 méterre dobta a hat kilogrammos kalapácsot és a 12. helyen végzett.

Füredi Dánielnek gratulálunk a remek szerepléshez és ne felejtsük el, Varga Patrik tanítványa a mezőnynél két évvel fiatalabbként érte el ezt az eredményt.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!