Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Labdarúgás: Átalakul a városi kispályás bajnokság

Haraszti Gábor | 2021.07.18.

A Pápai Sport Nonprofit Kft. és a Socca Hungary együttműködésének eredményeképpen augusztus végétől új kispályás labdarúgó-bajnokság indul Pápán, mellyel akár a Bajnokok Ligájába vagy épp a kispályás magyar válogatottba is be lehet kerülni.

Pápán több évtizedes hagyománya van a kispályás amatőr labdarúgásnak, ám az elmúlt másfél-két évben a koronavírus-járvány miatt nem rendezhettek bajnokságot. A kényszerszünetet kihasználva a Pápai Sport Nonprofit Kft. úgy döntött, megreformálja a kiírást és csatlakozik a Socca BL országos selejtező sorozatához, hogy kiderüljön ki a térség legjobb 5+1-es kispályás csapata. A részletekről és a pápai kispályás labdarúgás jövőjéről Koncz Jánost kérdeztük.

– Nagyon jókor jött Csuhai Tibor, a Socca Hungary ügyvezetőjének megkeresése, hiszen a sportszervezőkkel többször egyeztettünk már arról, hogy miként lehetne újraindítani a városi kispályás labdarúgást – mondta a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszakmai vezetője. – Ebben a szervezésben egyidejűleg öt mezőnyjátékos és egy kapus tartózkodik a pályán, a hagyományos kézilabdapályánál nagyobb, 45×25 méteres területen játszanak a csapatok, a kapu négy méter széles és két méter magas. A játék gyors és gólokban gazdag, úgy gondolom, sokkal élvezetesebb meccseket láthatunk majd, mint korábban. Ami még tetszik ebben a rendszerben, az az átláthatóság, tehát a csapatok a bajnokság indulásának pillanatában tudni fogják a sorsolást, az időpontokat, halasztási lehetőség nincs. Egy kifejezetten erre létrehozott internetes felületen naprakészen lehet követni a bajnokság állását, a góllövőlistát. Ami még különlegessé teszi ezt a fajta bajnokságot, hogy a városi 1-3. helyezettnek lehetősége van a megyei porondon is megmutatni tudását, és ha azt a szintet is sikerrel veszik, a megyei első két helyezett az országos döntőben léphet pályára. Innen már „csak” egy lépcsőfok a Bajnokok Ligája sorozat, ahol a többi ország bajnokaival találkozhat.

Koncz János elmondta, azoknak a csapatoknak a jelentkezését is várják, akik nem szeretnék magukat ebben a felmenő rendszerű pontvadászatban megmérettetni, hiszen egy amatőr pontvadászat is indul. A szervezők várják egyesületek, cégek, baráti társaságok, kispályás csapatok érdeklődését, jelentkezését! A jelentkezés elindult, további részletek Iványi Martintól, a Socca Hungary pápai szervezőjétől kérhető a 06-20/279-0002-es telefonszámon. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: