Bővült a tapolcafői gyermekbirodalom

829
Fotó: Pintér Ádám

Közel ötmillió forintos önkormányzati beruházással épülhetett meg a tapolcafői játszótér új játszóeszköze. A két csúszdát és számtalan mozgásos játékot kínáló játszóvárat nemrégiben építette meg a Városgondnokság és hivatalosan ma délután vehették birtokba a település apróságai. 

– Hosszú út vezetett odáig, amíg ezen a helyen a kukoricaföldből játszótér lett és onnan is történtek további lépések annak érdekében, hogy ez a játszótér egyre szebb legyen. A játszótér fejlődéséhez a hely bőségesen rendelkezésre áll, s ha az igény és a szándék is találkozik, akkor ez a terület tovább fejlődhet – mondta a játszóvár átadására érkezett tapolcafőieknek dr. Áldozó Tamás polgármester, aki arról is szólt, hogy a településrészi tanácsadó testületben megvan az elkötelezettség arra, hogy ezt a játszóteret tovább bővítsék. 

A városvezető és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő, a településrészi tanácsdó testület elnöke ezt követően a jelenlévők unszolására közös csúszdázással avatták fel a játékot. 

Dr. Áldozó Tamás és Zsegraics Gyula a környéken élőkkel beszélgettek, amikor felmerült, hogy a tapolcafőiek örülnének, ha a játszótéren felnőttek számára is lennének játékok. A Tapolcafő szívében lévő gyermekbirodalom további fejlesztésére tehát már meg is születtek az elképzelések, így lehetséges, hogy a közeljövőben már szülők és gyermekek, nagyszülők és unokák is megtalálhatják itt a számukra legkedvesebb játékeszközöket.   

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!