Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tábort tervez a cigány önkormányzat

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.21.

A koronavírus-járvány miatti hosszú kihagyás után ma délelőtt ülésezett először a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen Kozák János elnök tájékoztatta a képviselőket a veszélyhelyzet idején hozott elnöki határozatokról és szó esett az augusztus elejére tervezett csopaki tábor részleteiről is. 

Kozák János a Médiacentrum kérdésére elmondta, a veszélyhelyzet idején többek közt pályázatok benyújtásáról döntött és arról is határozat született, hogy a nemzetiségi napjukat az akkor érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt nem tudják megrendezni, így az erre a célra kapott 300.000 forintos pályázati támogatásról lemondott a nemzetiségi önkormányzat. Ezzel összefüggésben született döntés a nemzetiségi önkormányzat 2020-as költségvetésének módosításáról is. A határozat értelmében az előre tervezett, de nem megvalósítható programjaikra elkülönített összeget jótékony célra fordították, így 150.000 forinttal támogatták az Együtt Bendegúzért Alapítványt, illetve 100.000 forintos támogatásban részesült több pápai oktatási intézmény alapítványa is. Ez utóbbiak az összeget főként az online tanrendhez szükséges technikai fejlesztésekre fordították. Mindezek mellett a Rigó lakótelepen lévő Csillagház és Szolgáltatóközpont számára 250.000 forintot biztosítottak sportszerbeszerzésre.

Az ülésen elhangzott az is, hogy a Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat augusztus 7. és 12. között rendezi meg a Vissza a múltunkba című cigány nemzetiségi gyermektáborát. A program összköltsége 1,7 millió forint lesz. Ehhez 900.000 forint pályázati támogatást nyert el a nemzetiségi önkormányzat, a fennmaradó 800.000 forintot saját költségvetésükből biztosítják. A hagyományőrzést középpontba állító csopaki táborba 18 gyermek utazhat, a tábor vezetője Holdosiné Bánhegyi Ildikó lesz. A táborozó gyermekek utaztatásában Pápa Város Önkormányzata lesz a nemzetiségi önkormányzat segítségére – hangzott el a mai ülésen. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: