Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápa versenybe szállt a Virágos Magyarország címért

Babos Petra | 2021.07.22.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal indította útjára a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhettek. A kezdeményezés 1994 óta változatlan népszerűségnek örvend, idén több mint 320 önkormányzat méretteti meg közterületeit, zöldfelületeit és parkjait. Pápa 2016 óta vesz részt az ország legrégebbi környezetszépítő versenyén. Július elején lezárult a verseny nevezési szakasza, a szakmai zsűri megkezdte a pályázatok értékelését. A zsűritagok ma Pápán jártak, hogy megtekintsék a város közterületeit. A kéttagú zsűrit Bakó István, a Városgondnokság intézményvezetője fogadta, s adott szóbeli tájékoztatást a környezetszépítési feladatokról.

Bíró Borbála, a Főkert Nonprofit Zrt. zöldterület-fejlesztési főosztályvezetője a Médiacentrumnak elmondta, a nagymúltú környezetszépítő verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.

– A verseny a fejlődésről, az edukációról, a városlakók összefogásáról, a zöldterületek védelméről és a fejlesztéséről szól, valamint a kertkultúra mellett a környezetgazdálkodásról is – emelte ki Bíró Borbála, akitől megtudtuk, több kritériumból álló szempontrendszer alapján értékelik a versenyre nevezett területeket, városokat. Figyelnek az önkormányzatok elhivatottságára és felkészültségére, de ügyelnek a fenntarthatóságra is a környezetgazdálkodás és városi fejlesztések területén.

Bíró Borbála kiemelte, Pápa fejlődő város. Rengeteg törekvésük van, amelyeket meg is valósítanak, s van stratégiájuk, ami mentén haladnak, így jól láthatóak a változások.

Bakó István elmondta, 2016 óta indul a város a versenyen.

– A megmérettetésre nem lehet egyik napról a másikra felkészülni, ez több év munkája. Úgy látom, az elmúlt öt évnek van hozadéka, de úgy gondolom, az igazi eredmény a Várkert, az Erzsébet liget, a Külső-Várkert elkészültével jelenik meg. Bízom abban, hogy hamarosan az egyik legszebb város leszünk az országban – tudtuk meg Bakó Istvántól, aki hozzátette, ha részvételünknek köszönhetően díjat is kapunk, akkor az az emberek figyelmét városunk felé irányítja, arra, hogy érdemes Pápára látogatni.

A verseny jelenleg a helyszíni zsűrizések időszakánál tart, a bíráló szakemberek sorra járják azokat a településeket, amelyek neveztek, az országos eredményhirdetés ősszel várható.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: