Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Biztonságosabb a közlekedés Pápateszér és Gic között

Pintér-Papp Eszter | 2021.07.22.

Májusban adtunk hírt arról, hogy mintegy 5,1 kilométer hosszan, 843 millió forintból megújul a 832. számú másodrendű főút egy szakasza. A munkálatok befejeződtek, a megújult útszakaszt ma ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták a forgalomnak.

Az érintett települések polgármesterei és lakói nevében Németh Adrienn, Gic polgármestere mondott köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették az út megújulását. – Sok éves vágyunk vált valóra ezzel az útfelújítással, nagy öröm számunkra ez a mai nap, hiszen fejlesztést adunk át és a fejlesztések azt mutatják, hogy jó úton járunk – mondta a polgármester, aki arról is szólt, ezzel a beruházással Pápa és Gic között immár mintegy 30 kilométeres szakaszon európai minőségű úton közlekedhetünk, ami azért is fontos, mert ez az útszakasz rendkívül nagy forgalmat bonyolít. Németh Adrienn a három település nevében köszönetet mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek a segítő közbenjárásért. 

– A munka március 8-án kezdődött és a tegnapi napon fejeződött be, tehát nagyon rövid idő alatt hatalmas munkát végzett el a kivitelező – hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán. Az országgyűlési képviselő rámutatott, a most megépült, jó minőségű út, amellett, hogy három települést összeköt, hatalmas átmenő forgalmat bonyolít. A Pápateszér-Bakonytamási-Gic szakasz a 832-es számú út legrosszabb állapotban lévő szakasza volt. Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, a Magyar Falu Programnak köszönhetően 1.300 kilométernyi út újulhatott meg ezidáig, összességében 122 milliárd forint értékben. A program célja, hogy a kistelepülések útjai, melyek nagyon rossz állapotban voltak, megújulhassanak. A képviselő rámutatott, a Pápáról sugár irányban kiinduló utak mindegyikén vannak olyan szakaszok, melyek a közelmúltban megújulhattak.

– Biztonságosabbá vált ezen az úton a közlekedés, ám a gépkocsivezetőkön nagyon sok múlik. Fontos, hogy mindenki betartsa a közlekedési szabályokat. Közlekedjünk biztonságosan, vigyázzunk egymásra! – zárta gondolatait a képviselő. 

A beruházás részleteiről Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója számolt be. Mint elhangzott, a megyei igazgatóság kezelésében 1.630 kilométernyi úthálózat van és mindig nagy öröm, amikor egy felújított utat átadhatnak, amire az utóbbi időben, a Magyar Falu Programnak köszönhetően egyre több helyen van lehetőség. – Ez az útszakasz, amit most átadunk, korábban a megye egyik legdurvábban deformálódott útja volt – emlékeztetett a megyei igazgató, aki arról is szólt, hogy a burkolat felújítása mellett hat híd részleges felújítását is elvégezte a kivitelező, emellett a forgalomtechnikai jelzések is megújultak az érintett területen. Fekete János megköszönte a lakosság és az erre közlekedők türelmét és balesetmentes közlekedést kívánt mindenkinek. 

A rendezvényen elhangzott, a Magyar Közút saját beruházásban folytatja a 832. számú út felújítását, a tervek szerint még az idei évben megkezdik a munkálatokat a Győr-Moson Sopron megye felé vezető szakaszon. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: