A Médiacentrumban jártak a Kékfestő Múzeum táborozói

570
Fotó: Babos Petra

A Kékfestő Múzeum e heti táborának résztvevői tettek látogatást a Médiacentrumban ma délelőtt. A gyerekek megismerték a stábot, az egyes munkafolyamatokat, megtekintették a stúdiót, a vágó- és a szerkesztői helyiséget és ki is próbálták tehetségüket a média területén. A látogatás során megismerkedtek a Pápa Városi Televízióval, valamint a Pápa és Vidéke online és nyomtatott felületével. A táborozókat Varga András szakmai vezető és Pintér-Papp Eszter, a Pápa és Vidéke megbízott főszerkesztője köszöntötték és vezették körbe szerkesztőségünkben.  

Kovács Beáta, a tábor vezetője a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, igyekeztek változatos és színes programokat összeállítani a táborozóknak. 

– Szerettük volna megmutatni a gyerekeknek, hol és hogyan dolgoznak a televízió és az újság munkatársai, hiszen ez érdekelte őket. Úgy gondoltuk, hogy ezúttal nem a média szakemberei jönnek el hozzánk a táborba, hanem mi látogatjuk meg őket a szerkesztőségben, így bepillantást nyerhetünk az ő munkájukba – tudtuk meg Kovács Beátától.

Szilvás Zorka Győrből érkezett a Kékfestő Múzeum táborába, ahol elmondása szerint egész héten nagyon jól érzete magát.

– Nagyon tetszett a Médiacentrum, még sosem jártam televíziós szerkesztőségben. Jó volt megtekinteni a stúdiót és a szerkesztői helyiséget, ahol láthattuk, hogy milyen komoly munka folyik a médiában – mondta a fiatal lány, aki kiemelte, neki az operatőri munka volt a legszimpatikusabb, szívesen dolgozna kamerákkal. 

Szabolcs Luca szintén jól érezte magát szerkesztőségünkben. Mint mondta, nagyon tetszett neki a Médiacentrum. Kiemelte, régi vágya teljesült azzal, hogy egy televízió szerkesztőségébe ellátogathatott. 

– Jó volt a stúdióba bemenni, ahol a zöld háttér előtt lehetett fotózkodni és kipróbálni a súgógép használatát. Szeretek számítógépezni, így, ha tehetném, én inkább az utómunkákban vennék részt. Jó lenne, ha máskor is eljöhetnék a Médiacentrumba, hiszen nagy élmény volt ez a látogatás. Tetszett az online újság is, elhatároztam, hogy mostantól olvasni fogom a Pápa és Vidéke felületét – tette hozzá Szabolcs Luca. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!