Készül a körforgalom

887
Fotó: Pintér Ádám

Reggel óta tart a Juhar-Bocsor-Nagysallói út kereszteződésében készülő körforgalom burkolatalapjának építése, a munkálatok idejére teljesen lezárták a csomópontot a járművek elől.

A kivitelező Swietelsky Építő Kft. képviselőjétől megtudtuk, a leendő körforgalom területének kialakítása már elkészült, a pályaszerkezet legalsó rétegét homokos kavics alkotja, erre kerül a hideg remix géplánccal készített burkolatalap. A munkafolyamat során a 30 centiméter vastag murvaréteget cementes anyaggal szórják meg, amit remix technológiával dolgoznak össze – ez zajlik ma és holnap a csomópontban.

A burkolatalapra három rétegben aszfaltot húznak majd be, összesen 18 centiméter vastagságban, így a pályaszerkezet közel fél méter vastagságú lesz. Ez szükséges ahhoz, hogy az új csomópont hosszú távon, biztonságosan elviselje a nagy tehergépjárműforgalom okozta terhelést.

A most zajló burkolatalap-építés vasárnap estig tart, a kereszteződést hétfőn kora reggel nyitják meg a járműforgalom előtt, azonban arra kell készülni, hogy a jövő hét végén is teljes útzár lesz a Juhar-Bocsor-Nagysallói út találkozásánál, hiszen akkor megkezdik az aszfaltozást, amit szintén a csomópont teljes lezárásával tudnak elvégezni. Információink szerint a következő hetekben összesen három alkalommal zárják le teljesen az épülő körforgalom területét, és a tervek szerint november első hetére készül el az ipari park új közlekedési csomópontja.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!