Harsonakvartett az Esterházy-kastély kapujánál

372
Fotó: Babos Petra

November 7-ig, szombat délutánonként klasszikus zenei dallamok csendülnek fel az Esterházy-kastély kapujánál. A Térzene program keretében ezen a hétvégén a Four Bones Quartet örvendeztette meg a lakosságot.

Gyetvai Péter, az együttes tagja elmondta, 2003 óta működik a Four Bones Quartet, s azóta a világ számos pontján megfordultak. Az idei évben a koronavírus-járvány miatt nem volt annyi fellépésük, inkább a karantén-koncertek kerültek előtérbe.

– Minden helyszínen szeretettel fogadnak minket, s bízunk benne, hogy ez így is marad. Jó kezdeményezés a térzene, több ilyen jellegű fellépésünk volt, ami úgy gondolom, új perspektívát mutatott, hiszen sok formáció került az emberekhez közelebb. Tapasztalatunk szerint a közönség érdeklődő, sokan ellátogattak koncertjeinkre – tudtuk meg a zenekar vezetőjétől, aki kiemelte, a nyár folyamán több szabadtéri fellépésük volt, többek között a Balatonnál. Terveik között szerepel egy kisebb lemezkiadás a közeljövőben és új programok összeállítása.

A térzene során több zenekarnak van lehetősége a bemutatkozásra, a közönségnek is különleges helyeken volt alkalma találkozni a zenekarokkal.

Gyetvai Péter az Esterházy-kastély előtti helyszínt gyönyörűnek találta, szerinte egy impozáns kastély környezetében még nagyobb öröm játszani, s hallgatni a muzsikát.

A kvartett repertoárja széles skálán mozog, hiszen a korai reneszánsztól az ismert klasszikusokon át a mai kortárs zenét egyaránt megszólaltatják.

A Térzene Program a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ koordinàlàsàban folytatódik jövő szombaton, amikor a Jazzformers koncertjét hallhatják az érdeklődők.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!