Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Harsonakvartett az Esterházy-kastély kapujánál

Babos Petra | 2020.10.10.

November 7-ig, szombat délutánonként klasszikus zenei dallamok csendülnek fel az Esterházy-kastély kapujánál. A Térzene program keretében ezen a hétvégén a Four Bones Quartet örvendeztette meg a lakosságot.

Gyetvai Péter, az együttes tagja elmondta, 2003 óta működik a Four Bones Quartet, s azóta a világ számos pontján megfordultak. Az idei évben a koronavírus-járvány miatt nem volt annyi fellépésük, inkább a karantén-koncertek kerültek előtérbe.

– Minden helyszínen szeretettel fogadnak minket, s bízunk benne, hogy ez így is marad. Jó kezdeményezés a térzene, több ilyen jellegű fellépésünk volt, ami úgy gondolom, új perspektívát mutatott, hiszen sok formáció került az emberekhez közelebb. Tapasztalatunk szerint a közönség érdeklődő, sokan ellátogattak koncertjeinkre – tudtuk meg a zenekar vezetőjétől, aki kiemelte, a nyár folyamán több szabadtéri fellépésük volt, többek között a Balatonnál. Terveik között szerepel egy kisebb lemezkiadás a közeljövőben és új programok összeállítása.

A térzene során több zenekarnak van lehetősége a bemutatkozásra, a közönségnek is különleges helyeken volt alkalma találkozni a zenekarokkal.

Gyetvai Péter az Esterházy-kastély előtti helyszínt gyönyörűnek találta, szerinte egy impozáns kastély környezetében még nagyobb öröm játszani, s hallgatni a muzsikát.

A kvartett repertoárja széles skálán mozog, hiszen a korai reneszánsztól az ismert klasszikusokon át a mai kortárs zenét egyaránt megszólaltatják.

A Térzene Program a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ koordinàlàsàban folytatódik jövő szombaton, amikor a Jazzformers koncertjét hallhatják az érdeklődők.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Egy életszemlélet, melyben nincs lehetetlen

    A koszovói-albán származású angol énekes-dalszerző, Dua...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: