Megkezdődött a Vajda Péter lakótelepre vezető kerékpárút építése

1399
Fotó: HuHa

Újabb kerékpárút-építés kivitelezési munkái indultak meg ma reggel, az 1130 méter hosszú bicikliút, illetve kerékpáros nyomvonal a Várkert úti kerékpárúttól indul és a Csúcsig tart. A közel 70 millió forintos beruházás kivitelezője a Colas Út Építőipari Zrt., a most megkezdett fejlesztés a tervek szerint novemberre készül el.

A beruházás során a Várkert úti kerékpárút és a Vajda Péter lakótelepi garázsok közötti szakaszon új kétsávos 2,3 méter széles közel 500 méter hosszú kerékpárút  épül közvilágítással. A garázsoktól a lakótelep postájáig 200 méteren  forgalomtechnikai beavatkozások segítségével alakítanak ki kerékpározásra alkalmas útvonalat a már meglévő szervizúton, a posta előtt rendezik a területet a kerékpáros- és gyalogosközlekedés számára, innen pedig biztonságos átkelést biztosítva a Gróf útra terelik a bicikliseket kijelölt nyomsáv jelölésével – tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől a mai bejárás során.

Az építkezés a Várkert út melletti területen kezdődött meg ma reggel, itt előbb eltávolítják a növényzetet és elvégzik a szükséges előkészítő munkákat, majd kijelölik a nyomvonalat a kerékpárút-építéshez  – mondta el Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető.

Dr. Guiás János Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy megkezdődött a rég várt beruházás, hangsúlyozta a kerékpáros közlekedési infrastruktúra fejlesztésére az önkormányzat kiemelt hangsúlyt fektet a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése érdekében. Hozzátette, orvosként is javasolja a kerékpárral történő közlekedést, hiszen a biciklizésnek  zámos pozitív élettani hatása van.

A most megkezdett fejlesztés a Közlekedésfejlesztés Pápán az Igaltól a Felsővárosig című európai uniós projekt része. Ennek a projektnek a keretében épül a körforgalom a Szabó Dezső utca elején és készül el a Vak Bottyán utca és ez a projekt ad lehetőséget a Csókától az Igalig tartó kerékpárút részleges felújítására. Előbbi helyszínen már folyik az építkezés, utóbbin várhatóan a jövő héten kezdődik meg.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!