Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Nagyobb tükör segíti a közlekedést a Meggyes utcában

Huszár Hajnal | 2021.07.27.

Ma kora délután a Városgondnokság munkatársai kicserélték a közlekedési tükröt a Meggyes utca – Acsádi út csomópontjában. A korábbi 600 milliméteres tükör helyett 800-asat szereltek fel lakossági kérésre.

– Néhány héttel ezelőtt tartottunk lakossági fórumot a felsővárosi TOP-os projektekről, a rendezvényen résztvevők néhány, nem a beruházásokhoz kapcsolódó problémát vetettek fel. Ilyen volt az Acsádi út – Meggyes utca kereszteződésében található közlekedési tükör, mely az itt élők szerint kicsi és nem nyújt megfelelő segítséget a nehezen belátható csomópontban – idézte fel a tükörcsere előzményeit dr. Vaitsuk Mária, a városrész önkormányzati képviselője.

dr. Vaitsuk Mária, önkormányzati képviselő

A tükör mérete egyébként a közlekedési hatóság szerint megfelelő volt – ezt már Bakó István mondta el érdeklődésünkre, a Városgondnokság ugyanis már többször állásfoglalást kért erről a rendőrségtől a lakók jelzése alapján.

Az önkormányzat az újabb lakossági kérésre reagálva úgy döntött, helyet ad a felvetésnek és a tükörcsere elvégzését kérte a városüzemeltető intézménytől. A képviselő köszönetet mondott a Városgondnokságnak, hogy gyorsan elvégezte a munkát.

Bakó István emlékeztetett, a Városgondnokság ingyenesen hívható zöldszámot üzemeltet (06 80/949-015), erre várják a különböző problémákról szóló bejelentéseket, melyeket rögzítenek, megvizsgálnak és amennyiben a városüzemeltetési feladatok közé tartozik, fontossági sorrendben elvégzik a szükséges beavatkozásokat, amiről a bejelentőt is értesítik. A közterületek rendjével kapcsolatos észrevételeket a közterület-felügyelet diszpécserszolgálatánál lehet jelezni (06/70/66-19-165, 06/89/313-192), ezek kezeléséről az ott dolgozó munkatársak döntenek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: