Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Szépkorúak a Várkertben

Huszár Hajnal | 2021.07.28.

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete tagjait hívta várkerti sétára az önkormányzat kedden kora este, hogy bemutassa a város szépkorú polgárainak a Zöld város I. projekt keretében megújuló parkot. Bár a Várkert még munkaterület és igazi szépségét a beruházás befejezése után mutatja majd meg, sok nyugdíjas vett részt az egészséges életmód jegyében megtartott programon, mely nem titkoltan azt célozta, hogy az idősek figyelmét felhívják az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra és megmutassák, milyen rekreációs lehetőségeket kínál majd a Várkert.

A kis csapatot a szabadtéri fitneszparknál fogadta dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető, akik a projekt részleteit ismertették és arra buzdították a megjelenteket, hogy a beruházás befejezése után látogassák rendszeresen a Várkertet, használják a fitneszparkot, sétáljanak az újonnan megépülő gyalogutakon és hozzák el unokáikat, dédunokáikat az új játszótérre, mely mellett egy kávézó is nyílik.

A szóbeli invitálást a gyakorlati próba követte, ugyanis az időseknek Pap Dániel személyi edző, szenior tréner bemutatta a fitneszpark eszközeinek használatát, számos jótanáccsal látta el az érdeklődőket az időskori testedzéssel kapcsolatban, sőt egy könnyű kis tornafoglalkozást is tartott a résztvevőknek, aztán pedig mindenki kipróbálhatta a különböző fitneszeszközöket.

Pap Dániel, aki egyébként a Pápai Sportcentrum fitnesztermének teremfelelőse és személyi trénere, a program után úgy fogalmazott, a rendezvényen résztvevő idősek nagyon lelkesen kapcsolódtak be a gyakorlatokba és minden eszközt kipróbáltak, tanúbizonyságot adva fittségükről.

Az esti rendezvény másik programja a játszótér megtekintése volt. A szépkorúak lelkes csapata a sportparktól átsétált a Várkert másik végébe, útközben megtekintették az új zenepavilont, a sok helyen elkészült virágágyásokat, majd gyermeki örömmel fedezték fel a korosztályos játszóteret, sőt néhány játékot ki is próbáltak. Bejárták a nagy várat, lelkesen ugráltak a trambulinon és közösen hintáztak a sárkányhintán.

– Nekem nagyon tetszik a Várkert megújítása, augusztusban jönnek az unokáim, ha addigra megnyílik a játszótér, eljövünk velük ide. Sétálni is szoktunk itt, ha befejeződik a munka, biztosan sokszor eljövünk majd ide. A sportpark is nagyon jó lett, ajánlani fogom a barátnőmnek, aki nagyon sokat sportol és biztos vagyok benne, hogy a nagyobb unokáim is ki fogják próbálni. Én nem vagyok sportos típus, de a férjem az, rá is lehet számítani a fitneszparkban – mondta Molnár Lajosné Erzsike a rendezvény után, aki azt is elmesélte, rendszeresen sétál a férjével, már a Schwenczel-rétet is megnézték és az is nagyon tetszett nekik.

Dr. Áldozó Tamás a rendezvény kapcsán arról beszélt, a Várkert megújításának sok részletét megosztották az érdeklődőkkel és nagyon fontosnak tartja, hogy minél többen hiteles információkhoz jussanak a beruházásról.

– Ezen a találkozón meg tudtuk mutatni, hogy nagyon sok munkafolyamat lezajlott már a Várkertben és még nagyon sok van előttünk. Úgy érzem, mindenki örömére szolgált, hogy közösen néztük át a park megújulását – fogalmazott, hozzátéve, az önkormányzat minden eszközt meg kíván ragadni ahhoz, hogy a pápaiak megismerjék és minél bátrabban tudják használni az újonnan kialakított tereket. Ez a projektrendezvény is ezt a célt szolgálta.

A városvezetőtől megtudtuk azt is, az önkormányzat augusztus 5-én, csütörtökön tervezi megnyitni a várkerti játszóteret, az avatóünnepség részleteiről a helyi sajtóban tájékoztatják a lakosságot.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: