Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Informatikai tanfolyam időseknek

Babos Petra | 2021.07.28.

A Jókai Mór Városi Könyvtár 2008 óta szervez informatikai tanfolyamokat nyugdíjasoknak és időskorúaknak. A foglalkozásokon a résztvevők megismerkednek a számítógéppel, a laptoppal, megszerzik az alapvető használatukhoz szükséges információkat.

Polovitzerné Antal Mónika, a Jókai Mór Városi Könyvtár szakmai vezetője a Médiacentrumnak elmondta, a nyár folyamán több ingyenes informatikai tanfolyamot is szerveztek. Az egyes, négyalkalmas kurzusokon nyolc fő vett részt.

– A kezdő csoportban a számítógép felépítésével ismerkedtünk meg, illetve az alapvető beállításokkal. Kipróbáltuk az internetet és a böngészőt, valamint a keresőprogramot is – tudtuk meg a szakmai vezetőtől, aki hozzáfűzte, a résztvevők rendkívül lelkesek és a kurzus végére biztonsággal tudják kezelni az okoseszközeiket, számítógépeiket.

– Nagy örömünkre folyamatos az érdeklődés a tanfolyamok iránt, ezért ősszel is szervezünk képzést, amelyre bárki jelentkezhet. Szeptembertől Digitális médiaműveltség témakörben tervezünk kiscsoportos foglalkozást indítani. Itt az online ügyintézésről, az adatvédelemről, az álhírekről és a médiafüggőségről esik szó – emelte ki a szakmai vezető.

Radics Istvánné elmondta, gyermekei és unokája biztatására jelentkezett a táborba, hiszen fontosnak tartja, hogy tudja használni a számítógépet. A hölgy kiemelte, nem bánta meg, hogy jelentkezett a képzésre, hiszen rengeteg új információval, tudásanyaggal gazdagodott.

Kolozsvári Györgyné is hasznosnak ítélte a tanfolyamot, hiszen régi vágya volt, hogy elsajátíthassa a számítógép alapszintű használatát.

– Megtanultuk az internet használatát, ami nekem nagyon fontos, hiszen a családommal ott tartom a kapcsolatot – tudtuk meg az idős hölgytől.

A tanfolyam résztvevői Polovitzerné Antal Mónika jóvoltából megkapták az egyes foglalkozások tananyagát, amelyet a későbbiekben otthon is tanulmányozhatnak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.25.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: