Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Várak, kincsek, rablók nyomában

Babos Petra | 2021.07.28.

Július 30-án, pénteken 17 órától folytatódik a régészeti előadássorozat a Kékfestő Múzeumban. Ezúttal Szabó Gábor, az ELTE Régészeti Karának docense tart előadást Várak, kincsek, rablók nyomában címmel.

A program kapcsán dr. Péterváry Tamás, a Gróf Esterházy Károly Múzeum régésze a Médiacentrumnak elmondta, különleges előadásra várják a közönséget pénteken a Kékfestő Múzeum foglalkoztatójába.

– Szabó Gábor docens tart előadást, aki a Magyarországon földbe elrejtett kincsek felkutatásának egyik úttörője. A szakember nemrégiben megjelent Várak, kincsek, rablók nyomában című könyvét is bemutatja előadásában.  Szabó Gábor egy egyetemi kutatási program keretében fémkereső műszeres csapatával másfél évtizede járja Magyarország bronzkori lelőhelyeit azzal a céllal, hogy minél többet felderítsen és megmentsen a még föld alatt rejtőző bronzkori kincsekből. Gábor munkája példaértékű, hiszen Pápán is működik egy országosan is elismert csapat, a Múltkutatók, akiknek szintén az a céljuk, hogy feltárják a föld alá került kincseket – tudtuk meg a régésztől.

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, az előadás ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: