Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

St. Martin koncert a református templomban

Babos Petra | 2020.10.10.

St. Martin, a világszerte elismert szaxofonművész színvonalas koncertjét hallhatták az érdeklődők a református templomban ma délután és este. A neves zenész szaxofonon, illetve pánsípon szólaltatott meg fülbemászó dallamokat, fellépése során pedig derűt és életörömöt sugárzó közvetlen stílusában a közönséget is többször megszólította.

– A zene sokrétű. 14 évesen alapítottam meg az első zenekaromat, amely a Boszorkánycsepp Dixiland volt. Szerettek bennünket, főként iskolákban játszottunk. Jó érzés volt, amikor felkértek egy zenekari kiegészítő szerepre, s egy basszusgitárost kellett helyettesítenem. Ezek azt jelentették számomra, hogy el tudom magam helyezni a zenében – mondta St. Martin, aki hozzátette, számára a közönség a zsűri, hiszen minden zenész azon dogozik, hogy őt megismerjék, s tudják, hogy igen, ez St. Martin szaxofonjátéka. Ez egyfajta elismerés, jóleső érzés. – Az ember a mindennapok elégedettségéért dolgozik, s amikor lefekszem, elmondhatom, hogy a befektetett munka meghozta a gyümölcsét. A zene maga a csoda, annál fogva, hogy sosem tanulhatom meg, csak mindig tökéletesíthetem. Ez ilyen szakma. Minden nap egy-két órát gyakorlok. Ha egy nap kimarad, akkor hallom a különbséget, a technikát, a szájizomzat mozgását. Ez állandó készültséget jelen t– tudtuk meg a művésztől, aki kiemelte, ötödik alkalommal játszott Pápán.

– Jó érzés volt, amikor legutóbb itt jártunk. Tél volt, de nagyon sokan eljöttek, s együtt énekeltünk a hidegben a téren. Én azt vallom, hogy lehet telt házas előadás és kisebb is, de a lényeg, hogy mindenkor úgy kell megnyilvánulni a színpadon, mintha telt ház lenne. A mai közönség hozta is a hangulatot, annak ellenére, hogy a járvány miatt korlátozott volt a látogatottság, visszatapsoltak, jó érzés volt, köszönöm mindenkinek – fűzte hozzá St. Martin. 

Szentmártoni Imre, alias St. Martin évtizedek óta járja a világot zenészként, s nemcsak muzsikájával, hanem fotóival, verseivel és olajfestményeivel is kifejezi azt a belső világot, ami dallamaiban is testet ölt. 1994-ben St. Martin művésznévvel kezdődött meg  szólókarrierje Magyarországon, s azóta is töretlen a sikere.

A hangulatos koncert szívet melengető zeneszámaival a pápai közönség tetszését ismételten elnyerte.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: