Tábor az egészséges életmód jegyében

239
Fotó: Pintér-Papp Eszter

Ezen a héten újra táborozó gyermekek vették birtokba az Esterházy-kastély termeit, hétfő óta tart a kastély újabb tábori turnusa, ahol 19 gyermek vehet részt az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokon, emellett angol nyelvi foglalkozások is színesítik az öt nap programkínálatát. A táborozókat ma a Tapolcafői Kertbarátkör látta vendégül a Forrás Tanösvényen.

Horváthné Bátor Máriától, a tábor vezetőjtől megtudtuk, az Esterházy-kastély idei tábori turnusai mindegyikének más-más a tematikája. Volt már kis kukták tábora, most pedig az egészségmegőrzés és az angol nyelv áll a programok középpontjában. – Az angol nyelvi foglalkozásokat az egyik kolléganőm tartotta a gyerekeknek és nagy sikert arattak a táborozóink körében. Énekeltek, táncoltak, bemutatkoztak egymásnak, állatneveket és színeket tanultak angolul, tehát nagyon sokat tanulhattak – mondta el a tábor vezetője.

Az egészségmegőrzés jegyében tornáztak a gyerekek, beszélgettek az egészséges táplálkozásról és egészséges ételeket kóstoltak.

– Ma a kirándulás napja van. Először megnéztük a tapolcafői falumúzeumot. A gyerekek nagyon érdekesnek találták a régi korok tárgyi emlékeit, köztük a szenes vasalót és a mángorlót. A mai napon a tapolcafői játszóteret is birtokba vették a táborozóink, majd a Tapolcafői Kertbarátkör tagjainak vezetésével megismerkedhettek a Forrás Tanösvénnyel, csónakázhattak az Örvény-tavon, s mire visszaértünk a tanösvény elejére, a kertbarátoknak köszönhetően már pattogott a tűz a bogrács alatt és javában főtt a finom paprikás krumpli – sorolta a mai kirándulás érdekes programjait Horváthné Bátor Mária.

A kastélyos táborból természetesen nem hiányozhatnak a kézműves-foglalkozások sem. A gyerekek körében nagyon kedvelt a levendulaszüret, az így szedett illatos virágokból levendulával töltött babákat készítettek, de varrtak cica alakú párnát és a tábor végén a város karácsonyfájára készítenek barokk gömbdíszeket.

Az Esterházy-kastélyban ezzel a héttel nem ér véget a táborok sora, augusztus második hetében indítják idei utolsó tábori turnusukat.      

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!