A kerek születésnaposokat köszöntötték a nyugdíjasok

377
Fotó: Babos Petra

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületénél több éve hagyomány, hogy megköszöntik a 80 év feletti, kerek születésnapjukat ünneplő tagjaikat. A járványhelyzetre való tekintettel idén nem keresték fel az ünnepelteket, hanem a mai napra hívták meg őket az egyesület irodájába egy koccintásra, beszélgetésre.

– Tavaly nyáron, amikor kicsit fellélegezhettünk a vírus után, meghívtuk a születésnaposokat egy közös ünneplésre. Idén ugyanígy tettünk, ezúttal húsz egyesületi tagot köszöntöttünk – tudtuk meg Baán Évától, az egyesület elnökétől, aki hozzáfűzte, a múlt héten ünnepelték az egyik tagjuk 90. születésnapját.

Az elnök elmondta, nem akartak megfeledkezni senkiről sem. Sajnos vannak, akik nem tudtak eljönni a mai összejövetelre, természetesen nekik is eljuttatják kis ajándékukat. A férfiak egy-egy üveg bort, a hölgyek egy szép cserepes virágot kaptak az ajándékutalvány mellé.

Baán Éva hangsúlyozta, a majálist még nem tudták megtartani, ám júliusban megszervezték a juliálist, amelyen szép számban részt vettek az idősek, s együtt örültek a találkozásnak.

– Jártunk az Esterházy-kastélyban tárlatvezetésen, de részt vettünk a XXIV. Haydn Fesztiválon, kedden este pedig a Várkertbe tettünk látogatást, ahol megtekintettük a fitneszparkot és az új játszóteret. A nyár folyamán számítógépes tanfolyamon ismerkedtünk a számítógépek világával a Jókai Mór Városi Könyvtár jóvoltából. Emellett sokat önkénteskedtünk a bibliotékában és a Kópé-Várban – emelte ki Baán Éva.

A köszöntések után pezsgővel koccintottak a megjelentek, majd jó hangulatú beszélgetéssel zárult a program.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!