Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Lélekzene – Gospelturné Pápán

Babos Petra | 2021.08.01.

Malek Andi énekes és Jáger Bandi jazz-zongorista, zeneszerző húszállomásos gospelturnéjának tizennyolcadik helyszíne Pápa volt. A koncertnek eredetileg az Esterházy-kastély udvara adott volna otthont, ám az esős időjárás miatt a Jókai Mór Művelődési Központban rendezték meg a vasárnap esti programot.

Malek Andi a koncert előtt a Médiacentrum kérdésére elmondta, amióta a Soulisticet megalapították, zenei élete megújuláson ment keresztül. A Soulistic-ben olyan zenét énekelhet, ami a lelkéből árad.

– Nem tudom, hogy volt-e már valaha Magyarországon saját szerzeményekből álló gospelturné. Amit én énekelek, azokat Jáger Bandi és én írtuk az elmúlt húsz év során. Ez egy közös munka, egy hálaadás.

Jáger Banditól megtudtuk, a zenekar neve, a Soulistic a lélek zenéjére, a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. 

– Malek Andi Soulistic együttese a neves énekesnő és jómagam együttműködéséből jött létre 2016-ban. Közös produkciónk az örömzenére és a tudatosságra, a népzene, a jazz és az R&B elemeinek sajátos ötvözetére épül. Előadásunkban elsősorban népszerű és régóta elfeledett magyar népdalok hallhatók, valamint saját szerzemények – tudtuk meg a zenekar vezetőjétől, aki hozzátette, annak ellenére, hogy a gospel zenei stílus amerikai, a magyar közönség nagyon jól fogadja, a visszajelzések azt mutatják, hogy a hallgatókat megérinti a zenéjük. – Isten szabadulást és gyógyulást ad a problémákra. Ha ez megtörténik, akkor felszabadul az emberben az öröm, ezt a hálaadást és örömöt hallhatják a zenénkben – emelte ki Jáger Bandi.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően tavaly indult útjára a húsz fellépésből álló gospelturnénk, jelenleg a tizennyolcadik koncertnél járunk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk már, amelyek nagyon jólestek mindannyiunknak. Jó érzés olvasni, hogy a közönség szerint jó az, amit csinálunk, jó úton haladunk, s felemeli őket a zenénk – tette hozzá Malek Andi, aki végül elárulta, nem először járt Pápán, örömmel jött vissza ismét.

Az est során a zenekedvelő közönség elsősorban a zenekar saját magyar szerzeményeit hallhatta, amelyet vastapssal díjazott.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: