Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Győzelemmel indult az idény

Haraszti Gábor | 2021.08.01.

1-0-s sikerrel debütált a pápai kispadon a Perutz FC nyáron kinevezett vezetőedzője, Weitner Ádám. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában a 75 percen keresztül emberhátrányban játszó Sopron Oláh László találatával maradt alul.

Mindkét csapat a jó rajtban reménykedett a szezon első tétmeccsén, ráadásul Weitner Ádám korábbi együttese ellen mutatkozott be a pápai kispadon. A vendégek kezdőcsapatában ott volt Koronczai Benjamin és Horváth Brúnó is, mindketten legutóbb a Perutz játékosai voltak.

A védelem jobb oldalán sérülés miatt Nagy Tamásra nem számíthatott a hazai tréner, így a nyári igazolás, Molnár Máté élete első NB III-as meccsén rögtön a kezdőben találta magát, ráadásul a középpálya egyik motorja, Szilágyi Adrián csak a cserepadra tudott leülni.

Szakadó esőben zajlott az első félidő, a 14. percben Sandal adta élesen középre a labdát, melyről centikkel maradt le Skriba Máté. A 16. percben tíz emberre fogyatkozott a Sopron, Pető szállt bele nyújtott lábbal Füredibe, amiért a játékvezető azonnal kiállította. Ezután érthető módon felborult a pálya, igaz nagy ziccert nem sikerült kialakítani a pápaiaknak. A legnagyobb lehetőséget a 31. perc hozta, Sandal egy gyönyörű csel után a bal kapufát lőtte telibe. Feszült hangulatú volt az első 45 perc, melyen a játékvezető négy sárga és egy piros lapot osztott ki. Fordulás után sem változott a játék képe, a Perutz szélekről próbált a Sopron mögé kerülni és a kapu előterében veszélyt kialakítani. A 63. percben megint Sandal húzta meg a szélen, majd középre tálalt, ám az ötösnél nem érkezett senki. A folytatásban is a pápaiak domináltak, ám sem beadásokból, sem átlövésből, sem pontrúgásokból nem sikerült a védelmet zavarba hozni. A 81. percben egy szabadrúgás után büntetőhöz jutott a Perutz, Tóth buktatta Füredit. A büntetőt Oláh László lőtte, amit elsőre még védett Horváth kapus, a kipattanót azonban a pápai támadó becsúszva a hálóba lőtte, 1-0. A fennmaradó néhány percben az eredmény nem változott, a Perutz egygólos győzelmet aratott egy tíz sárgát és egy piros lapot hozó bajnoki nyitányon.

Perutz FC – SC Sopron 1-0 (0-0) Gsz.: Oláh

Perutz FC: Dénes – Molnár (Jurik 59.), Bence, Zsirai, Füredi – Köles Hanzl, Sandal, Kalász – Skriba (Szilágyi 85.), Oláh. Edző: Weitner Ádám. SC Sopron: Horváth – Koronczai, Tóth, Sipos (Kalmár 83.), Kustor (Füleki 64.), Gere (Jakab 31.), Krizsonits (Gáncs 83.), Baranyai, Jakab (Gere 31.), Csomós (Harangozó 83.), Pető. Edző: Németh Norbert.

Weitner Ádám: Azt kaptam a meccstől amit vártam, a kiállítás után még jobban visszaállt a Sopron, amit rendkívül nehéz volt áttörni. Megérdemelten nyertünk, mert többet tettünk a győzelemért, végig szervezettek voltunk és a párharcainkat megnyertük.

A pápai csapat augusztus 8-án 16:30-as kezdéssel a Magyar Kupa első fordulójában Győrújbaráton lép pályára. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: