Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Speciális erőfelmérőn remekelt a pápai katona

Haraszti Gábor | 2021.08.02.

Kiváló eredményt ért el a Siófokon megrendezett Pump and Run versenyen Vincellér Zoltán, az MH Pápa Bázisrepülőtér tűzoltó alegységének szakaszvezetője, aki két első és egy negyedik helyezés mellett egy különdíjjal tért haza.

A Pump and Run az USA egyik legnépszerűbb erő- és állóképességi versenye, melyet hazánkban is rendszeresen rendeznek meg. A bajnokság célja a fekvenyomás és futás, mint versenysport és mint kondicionáló szabadidős sport népszerűsítése, bajnokok hirdetése, sportbaráti kapcsolatok ápolása. Ezen a különleges, egyedi sportprogramon rendészeti kategóriában is hirdettek győzteseket.

– A versenyzők először fekvenyomtak (a férfiak a testsúlyuk 80 százalékával), maximum ismétlést, ezután kijelölt pályán 2500 métert futottak. A futóidőt átváltották másodpercre, nyomásonként öt másodpercet levontak az időből és természetesen a legrövidebb idő nyert – avatott be a verseny szabályaiba Vincellér Zoltán, aki ezután elmesélte, sok áldozattal járt, hogy a lehető legjobb formába kerüljön a megmérettetésre.

– Úgy gondolom, a felkészülésem jól sikerült, Farkas Tamásnak, a Marina Body Center vezetőjének edzésprogramját szigorúan betartva heti nyolc-tíz edzésem volt, emellett a táplálkozásra is nagyon odafigyeltem. Ennek köszönhetően nyolc-tíz kilogrammot sikerült leadnom a versenyig, futás és konditermi edzés szerepelt a programomban. Ezúton is szeretném megköszönni Tamás segítségét, aki nagyszerűen felkészített a bajnokságra, nélküle nem sikerült volna.

A sok munkát és lemondást siker koronázta, hiszen az eredmények nem maradtak el.

– Konkrét célom helyezésben nem volt, arra voltam kíváncsi, milyen a hangulata egy ilyen versenynek és szerettem volna minél több tapasztalatot szerezni. Ehhez képest két kategóriában, a 45 év felettiek masters versenye mellett a rendvédelmi szervek között is első helyet szereztem, míg a nyílt versenyszámban negyedik helyen végeztem. Emellett az eredményhirdetésnél a ’Siófok város legjobb férfi versenyzője’ különdíjat is átvehettem, amire egyáltalán nem számítottam. Mindent kiadtam magamból, elégedett vagyok.

A pápai katona legközelebb a siófoki Power Challenge versenyen indul. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: