Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új mentőgépkocsival bővül a Pápai Mentőállomás (Cikkünket frissítettük)

Babos Petra | 2021.08.03.

Ezekben a percekben adják át a Pápai Mentőállomás részére azt a vadonatúj mentőgépkocsit, amelyet kormányzati forrásból szerzett be nemrégiben az Országos Mentőszolgálat. Az ünnepélyes átadón jelen van dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, Nátrán Albin megyei vezető mentőtiszt, dr. Áldozó Tamás polgármester és Major Roland mentőállomás-vezető is. 

Az ünnepélyes átadón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, 2010 óta több mint 800 új autó állt be a mentőszolgálat rendszerébe és 107 mentőállomás újult meg. Kiemelte a pápai mentősök példaértékű munkáját, valamint az egészségügyben dolgozók lelkiismeretes munkáját a pandémia idején. Elárulta, tárgyalások folynak egy új megyei mentőállomás létrehozásáról, amely a centruma lenne minden megyeszékhelyen kívül eső település mentőszolgálatának.

Dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója elmondta, a megyében pár héten belül ez a második mentőgépkocsi, amit átadhattak. Az elmúlt tíz évben kevesebb, mint felére csökkent a mentőgépkocsik átalagéletkora. Reméli, a jövőben még sok új mentőautót adhatnak át, hiszen a lakosság egészségének védelme nagyon fontos.

– A vadonatúj Volkswagen márkájú autót a legmodernebb technikával szerelték fel, például egy betegőrző monitorral is ellátták. Elsősorban az alapvető baleseti és betegellátásra szolgál – mondta dr. Vörös Péter, aki elismeréssel szólt a Pápai Mentőállomás munkájáról. A szolgálatot teljesítő bajtársnők és bajtársak igazi egységet alkotnak, minden feladatot teljesítenek, amit rájuk bíznak. A pandémia idején egy olyan mintavételi pontot üzemeltettek a helyi könyvtár támogatásával, ami lehetővé tette, hogy a pápaiaknak ne kelljen a megyeszékhelyre utazniuk mintavétel miatt.

Végül azt kívánta a város lakosságának, hogy minél ritkábban találkozzanak a mentőautókkal, a bajtársak és a bajtársnők pedig minél kevesebbszer használják ezeket a kocsikat.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a Médiacentrum kérdésre elmondta, a mentőszolgálat egy olyan szervezet, amelynek folyamatos megújulásra van szüksége, s örömmel látja, hogy folyamatosan meg is újulnak a mentőállomás eszközei és gépkocsiparkja, így a mentősök korszerűbb feltételek mellett teljesíthetnek szolgálatot, s a betegek biztonsága is nő, mivel pontosabban, gyorsabban, korszerűbb felszereléssel érkeznek oda, ahol baj van.

Major Roland mentőállomás-vezető köszönetét fejezte ki az új mentőgépkocsiért. Kiemelte, az elmúlt időszakban a pandémia idején rengeteg segítséget és támogatást kaptak a lakosságtól és cégektől. Emellett az Országos Mentőszolgálat fennállásának 73. évfordulója alkalmából kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül dicséretben részesült a Pápai Mentőállomás.

A mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, Pápán egy 7 éves mentőautó került ki a gépjárműparkból, s ennek a helyére állt be a vadonatúj gépkocsi.

A pápai mentősök mostantól összesen négy mentőautóval dolgoznak, az új mentőautó hétfőtől péntekig 7 és 19 óra között van szolgálatban.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: