Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismeretterjesztő filmet forgattak Pápán

Babos Petra | 2021.08.04.

A Magyar Nemzeti Filmalap pályázatán támogatást nyert a Teremtő erő című filmterv. Jelenleg ezen a filmen dolgoznak annak a forgatócsoportnak a tagjai, akik hétfőn Pápán jártak, s az Esterházy-kastély mellett a Várkertben is készítettek néhány felvételt a készülő alkotáshoz. Az ismeretterjesztő film gróf Eszterházy Károly munkásságáról és a hazai oktatás ezeréves hagyományáról szól.

– Az oktatás hazánkban több mint ezeréves hagyománnyal bír. Erről is szót ejtve jutunk el az első, egyetemnek szánt épület létrehozójához, gróf Eszterházy Károlyhoz, akinek egyetemi álma 2016-ban vált valóra Egerben. A film túlnyomó részét Egerben forgatjuk, de Eszterházy püspök pápai származású, ezért teljesen indokolt, hogy Pápa is méltó helyet kapjon a filmben. A stáb jelenleg a felvételi stádiumnál tart, az utómunka és a befejezés előttük áll, ezért a bemutató várható időpontja még nem ismert – tájékoztatott Dörflinger Erzsébet szerkesztő.

Boros Katalin, az Esterházy-kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a Médiacentrumnak elmondta, nagyon örültek a megkeresésnek.

– Eszterházy Károly személye és személyisége még mindig annyira benne van a köztudatban, hogy film készül róla, valamint úgy gondolom, az alkotás nem készülhetett volna el anélkül, hogy a pápai élete ne kerülne a filmbe – tudtuk meg Boros Katalintól, aki hozzátette, reméli, a hivatalos bemutató után Pápán is levetíthetik a filmet a nagyérdemű előtt.

A forgatócsoport Pápán kívül Gannán is készített felvételeket a filmhez.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: