Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Több száz gyermek az idei úszótáborban

Haraszti Gábor | 2021.08.05.

A Várkertfürdőben idén nyáron június 21. és augusztus 13. között nyolc héten keresztül várták az úszás szerelmeseit, ezen a héten több mint hatvanan sajátították el a sportág alapjait vagy tökéletesítették tudásukat.

A kicsik az öt nap során a fedett kisvízben, a nagyobbak a kinti medencében tempóztak, a héten már a hetedik csoportot fogadták hétfőn reggel az edzők. Az úszás mellett volt mozilátogatás, sok-sok játék, kikapcsolódás és a legbátrabbak az ugrótornyot is kipróbálhatták.

– Az első két hétben még valamivel kisebb volt az érdeklődés, aztán július elejétől megugrott a jelentkezés és azóta telt házzal zajlanak a foglalkozások – mesélte Babai Gergő, a tábor vezetője. – A részvételhez nem volt feltétel az úszástudás, örömmel mondhatom, hogy a turnus végére már azok is rendelkeztek némi vízbiztonsággal, akik azelőtt nem nagyon merészkedtek a vízbe. Nagyon örülünk, hogy ekkora volt az érdeklődés, egy-két kivételtől eltekintve folyamatos volt a túljelentkezés, ezért új oktatók voltak a segítségünkre, sőt néhány olyan diák is besegített, akik itt töltötték le kötelező közösségi szolgálatukat.

Babai Gergő elmondta, tagtoborzás szempontjából sem volt utolsó ez a közel két hónap, hiszen sok ügyes gyermeket látott, akiket igyekeznek majd az úszás és a Pápai Úszó SE felé terelgetni. A 2021-es úszótábor utolsó hetét augusztus 9- és 13. között rendezik, melyre szintén 60 feletti a jelentkezői létszám.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: