Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Turisztikai szolgáltatásfejlesztés a kempingben

Babos Petra | 2021.08.05.

A Várkert Termál Camping Magyarország első és egyetlen, a nemzetközi piacon ötcsillagos követelményeknek megfelelő kempingje, mely 2004. július 16-án nyitotta meg kapuit. A kemping az elmúlt 17 évben folyamatosan fejlődött, szolgáltatásaikat bővítették, hogy még jobban meg tudjanak felelni a kor, illetve a vendégek elvárásainak. A kemping a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával 90 millió forint támogatást nyert.

Dekovics-Ódor Noémi, a kemping vezetője elmondta, a jelenlegi fejlesztés elsődleges célja, hogy  olyan szálláshelykapacitás-bővítés, illetve infrastrukturális fejlesztés valósuljon meg, amely valós igényeken alapul és lehetővé teszi a vendégéjszakák számának növekedését , ezáltal a város turizmusának fejlődését is.

– A bejáratnál rendszámfelismerő sorompót helyeztünk el, amely biztosítja a vendégek zavartalan közlekedését, illetve kontroll funkciót is ellát. Növelheti a vendégek biztonságérzetét, hisz a kemping lakóin kívül a rendszernek köszönhetően nem jutnak be idegen járművek a területünkre. Építettünk egy hat egységből álló bérelhető vizesblokkot, amely a nemzetközi trendekhez igazodva, a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel előtérbe kerül, a nemzetközi 5 csillagos minősítésnek feltétele lesz. Mivel az áramdíj az utóbbi években jelentősen megemelkedett, illetve folyamatosan emelkedik, indokoltnak tartottuk a kemping közvilágítását energiatakarékos eszközökre, modern LED-lámpákra cserélni. Jelenleg a kempingben 16 Amper átalánydíjas áramcsatlakozás áll a vendégek rendelkezésére. A modern világban egyre több elektromos eszközt használnak a kempingezők is. A vendégek igénye is folyamatosan változik. Indokolt tehát, hogy a vendég a tényleges áramfogyasztását fizesse ki. Ehhez szükség van a jelenlegi csatlakozóhelyek átépítésére, melyek távolról vezérelhetők. A kemping szolgáltatásait jelenleg igénybe vevők csoportját alapvetően a családok, valamint a senior korosztály alkotják. Ezen célcsoportok igényeit a kemping az elmúlt években maximálisan ki tudta szolgálni. A célcsoportok bővítését a szálláshelybővítéssel kívántuk megvalósítani. Berendeztünk négy faházat, így lehetőség kínálkozik új célcsoportok megszólítására is: kerékpárosok, diákcsoportok, fiatal felnőttek. A fejlesztés eredményeként beszerzett faházak a kényelmi igényeknek maximálisan eleget tesznek. A kemping a fürdővel való együttműködésének köszönhetően olyan szolgáltatást kínál vendégei számára, amely messze túlmutat egy kemping szolgáltatásain. Az együttműködésnek köszönhetően nő a fürdőbelépők száma is – ismertette a projektet a kemping vezetője.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elsőként a fejlesztést üdvözölte. Kiemelte, amikor 2004-ben megnyitották a kempinget, nem gondolta, hogy a létesítmény határainkon túl is felkerül a turisztika térképére. Sok értéke van a városnak, ám a kemping olyan turisztikai kultúrát hozott a városba, amely korábban nem volt tetten érhető. 

– Amikor a Magyar Kormány, elindította a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programot, nem gondolta, hogy lesz egy világjárvány, s azt, hogy mennyire értékes lesz az a támogatási rendszer, amely a turisztikai ágazatban több száz millió forintot helyezett ki a hoteleknél, kempingeknél. A 90 millió forint jó célt szolgált, megfelelt a Kormány céljainak, s segíti a tulajdonost a takarékos gazdálkodásában is – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város olyan beruházásokat hajtott végre, amelyek támogatják a kemping működését.

– A turizmus mindig is egyfajta minőségbiztosítás egy település számára. Abban az esetben, ha növekvő beutazó turizmussal találkozunk, akkor olyat tudunk biztosítani, ami vonzó mások számára.  Úgy gondolom, az ide utazó turisták sokszor nagyobb bizalommal vannak városunk iránt, mint a helyiek. Eljönnek Pápára, jól érzik magukat, s többen vissza is térnek a későbbiekben is – mondta a polgármester, majd felidézte, hogy a tulajdonossal, Gerhard Hoffmann-nal régre nyúlik vissza a jó kapcsolatuk, s reményét fejezte ki, hogy ez még sokáig tart, a kemping tovább fejlődik, s még vonzóbb lesz a turisták számára. Végül azt kívánta, hogy az elmúlt nehéz évek után ismét kempingezők sokasága töltse meg a létesítményt, s használják örömmel azt.

Gerhard Hoffmann a Médiacentrum kérdésére elmondta, a fejlesztés nélkül elveszítették volna az öt csillagjukat. A pandémia idején nehéz helyzetben voltak ugyanúgy, mint a turisztika többi szegmensébe tartozó létesítmények.

A tulajdonos köszönetét fejezte ki a magyar állam támogatásáért és mindenkinek, aki hozzájárult a fejlesztéshez.

Dekovics-Ódor Noémitől megtudtuk, a jövőbeli terveik között szerepel a játszótér megújítása és a házak számának bővítése is.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: