Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Megnyílt a gyermekbirodalom a Várkertben

Huszár Hajnal | 2021.08.05.

Csillogó szemű kisgyermekek, érdeklődő szülők és nagyszülők jelenlétében adták át néhány perccel ezelőtt az új várkerti játszóteret. Bár az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programnak, a nagy várakozásra való tekintettel, a kellemetlen időben is megtartották a rendezvényt.

A Várkertben összegyűlt családokat dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, jó szórakozást kívánva a gyermekeknek és kísérőiknek, arra kérve őket, hogy vigyázzanak a játékokra, hogy a  játszótér sokáig, sok kisgyermeknek szerezhessen örömet.

Dr. Kovács Zoltán arról szólt, a tervezéskor ügyeltek arra, hogy a kicsi gyermekeknek és a nagyobbaknak külön játéktere legyen és minden korosztály számára kellemes szórakozást nyújtson.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, egyelőre maradnak a kerítések a játszótér körül, hiszen a Várkert még munkaterület és a következő hetekben még meghatározott nyitvatartási időben lehet használni a gyermekbirodalmat. Ez azt jelenti, hogy a játszótér minden nap 9-20 óráig látogatható.

A rövid köszöntők után a kisgyermekekkel közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, majd az apróságok birtokba vették a játszóteret. A rendezvényhez kapcsolódva játékos foglalkozások is várták az érdeklődőket a környezettudatosság és az egészséges életmód jegyében.

Videó: Gulyás Attila

Az új várkerti játszótér a Zöld város I. projekt részeként épült meg. A korosztályos gyermekbirodalomban a kicsik játékterén váracska, több rugós játék, trambulin, baba-mama hinta, és pörgő-forgó játékok kaptak helyet. A nagyobbak számára hatalmas mászóvár, fészekhinta, sárkányhinta, trambulin készült. A kísérők, hancúrozásban elfáradt gyermekek a telepített padokon pihenhetnek meg, a játszótérrel szemben pedig egy vendéglátóhely várja majd a látogatókat. A kávézó majd később nyílik meg, vizesblokkja azonban már használható, megfelelő komfortot biztosítva a játszótérre érkezőknek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: